Srednjovjekovni dani na Medvednici

Srednjovjekovni dani na Medvednici

Druženje s vitezovima, upoznavanje s viteškim oružjem, okušavanje u streličarenju…

(Foto: Boris Jagačić)

Park prirode Medvednica sudjeluje u promotivnoj akciji “Mjesec hrvatskog turizma” u organizaciji Ministarstva turizma i sporta.

Tijekom listopada 2022. godine posjetite Rudnik Zrinski i iskoristite 50 % popusta na cijenu obiteljske ulaznice koja u navedenom razdoblju iznosi 25 kuna.  Više o radnom vremenu Rudnika Zrinski i upute kako doći dostupno je na poveznici: https://www.pp-medvednica.hr/turisticka…/rudnik-zrinski/

Srednjovjekovni dani na Medvednici

Posebna ponuda u Centru za posjetitelje Medvedgrad posjetitelje očekuje tijekom vikenda, 8. i 9. listopada 2022. kada ulaznica za posjet Centru dobiva dodatnu vrijednost jer će se uz nju bez dodatnih troškova moći prisustvovati festivalu Srednjovjekovni dani na Medvednici.

Što očekuje posjetitelj Festivala?

Srednjovjekovna utvrda Medvedgrad idealan je prostor za oživljavanje srednjovjekovne povijesti na XV. po redu festivalu. Centar za posjetitelje Medvedgrad otvoren je u listopadu 2021. godine. Osim srednjovjekovnih zidina i prekrasnog pogleda na grad Zagreb sadrži novi zanimljiv, moderan interaktivan sadržaj prikazan kroz tri multimedijalna postava u Južnoj kuli, Malom i Velikom Palasu, na teme prirodnih i kulturnih vrijednosti Parka prirode Medvednica, povijesti Medvedgrada te nematerijalne kulturne baštine Parka – priče i legende.

Na festivalu Srednjovjekovni dani na Medvednici posjetiteljima će biti dostupan i dodatni sadržaji živog postava iz srednjeg vijeka u vanjskim prostorima utvrde. Posjetitelji će moći sresti vitezove, fotografirati se s njima, zaviriti u njihove šatore s viteškom opremom te saznati mnogo o naoružanju, o lukovima, samostrelima, buzdovanima, helebardama, kopljima, mačevima, zastavama…

Bit će i prezentacija kaligrafskih uradaka (krasopis) i ispis imena posjetitelja na postaranom papiru, edukacija i igranje srednjovjekovnih društvenih igara s posjetiteljima svih dobnih skupina, te prikaz srednjovjekovne kuhinje. Najveća atrakcija za posjetitelje bit će biti borbe vitezova na viteškom turniru, a oni odvažni će se moći okušati u streličarenju. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni