Srednjoškolci se natječu u poznavanju Hrvatske

Srednjoškolci se natječu u poznavanju Hrvatske

Udruga Ponos domovine organizira od 27. do 29. travnja završno istoimeno natjecanje koje se sastoji od provjere znanja srednjoškolaca o svojoj domovini i natjecanju u nekoliko sportskih disciplina. Završno natjecanje se održava u prostorijama Policijske akademije u Zagrebu pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Natjecanje Ponos Domovine započelo je krajem veljače prvim eliminacijskim testiranjem na kojem je sudjelovalo više od 1000 učenika.

Nakon eliminacijskih testiranja i poluzavršnih natjecanja sudjelovanje u završnici je izborilo 9 tročlanih ekipa koje dolaze iz Splita, Omiša, Jajca, Delnica, Varaždina, Pregrade i Novog Marofa.

Zahvaljući mnogobrojnim sponzorima i donatorima za sve sudionike završnog natjecanja osigurane su vrijedne nagrade pa će tako tri prvoplasirane ekipe primiti numerirane kovanice Ponos domovine i plakete u kožnim omotima te LCD televizore, novčane bonove Banke Kovanica, android telefone,a sve ostale godišnju članarinu u HAK-u, MP3 playere, USB stikove, majice grada Zagreba i HGK, Franck proizvode, ručnike, kišobrane, knjige… (zg-m)