Središće dobiva svoju osnovnu školu

Središće dobiva svoju osnovnu školu

U zagrebačkom naselju Središće danas su započeli radovi na izgradnji osnovne škole koju su tamošnji stanovnici već godinama iščekuju. Kamen temeljac simoblički je položilo izaslanstvo Gradske uprave predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem.

»Planirali smo započeti radove na izgradnji škole prije par mjeseci, međutim zbog dokumentacije smo morali malo prolongirati«, rekao je gradonačelnik te dodao da će škola biti završena u roku 12 mjeseci, a djeca više neće morati prelaziti Aveniju Dubrovnik i Većeslava Holjevca te Savu kako bi stigli do svojih škola. »Dižemo standard rada u samo jednoj smjeni, a ukupna vrijednost radova iznosi 59 milijuna kuna«, dodao je gradonačelnik.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb istok Milenko Arapović istaknuo je da je osnovna škola koja se nalazi odmah uz Američku školu predviđena za 450 djece u 16 razrednih odjeljenja, a unutar škole predviđena je i izgradnja polivalentne dvorane na 700 m2.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić najavio je da će se u blizini škole ubrzo graditi i vrtić. Lovrić kaže da je proveden javni natječaj, konačni izvođač još nije odabran, ali početak radova se može očekivati za dva do najviše tri mjeseca te bi mogao biti otvoren u isto vrijeme kad i nova škola. (zg-m)