Srebrnjak postaje energetski samoodrživa bolnica s Centrom za translacijsku medicinu

Srebrnjak postaje energetski samoodrživa bolnica s Centrom za translacijsku medicinu

Riječ o značajnom projektu translacijske medicine, odnosno o Centru izvrsnosti, jedinom takve vrste u regiji

U društvu s gradonačelnikom Eindhovena Robom Van Gijzelom, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak je prisustvovao prezentaciji Centra kompetencije za translacijsku medicinu u Dječjoj bolnici Srebrnjak koja će, iz sredstava odobrenih iz EU fondova za realizaciju tog velikog strukturnog projekta u konačnici pružati još bolju i kvalitetniju medicinsku uslugu na zadovoljstvo malih pacijenata i njihovih roditelja.

Srebrnjak će tako postati energetski samoodrživa bolnica s Centrom kompetencije za translacijsku medicinu koji će povezati kliničku praksu i znanstvena istraživanja, razvijati personalizirane terapije, pametne lijekove i uvoditi nove tehnologije.

Projekt energetske samoodrživosti i izgradnje translacijskog centra na toj lokaciji financirat će se iz EU fondova u vrijednosti od 60-ak milijuna eura.

„Ovime dokazujemo kako ne samo da pratimo i idemo ukorak s novitetima u području medicinske djelatnosti, već zauzimamo mjesto vodećih“ rekao je gradonačelnik Bandić, dodavši da je riječ o značajnom projektu translacijske medicine, odnosno o Centru izvrsnosti, jedinom takve vrste u regiji.

Bolnica će biti opremljena najsuvremenijom dijagnostikom, CT, MR i istraživačkim laboratorijem, a naglasak će biti na poliklinikama, dnevnim bolnicama i jednodnevnoj kirurgiji.

„Zagreb se i ovim projektom pridružuje obitelji pametnih gradova, ovog puta zajedno s bolnicom Srebrnjak, koja je apliciranjem za financiranje iz EU fondova, omogućila njegovu realizaciju“, dodao je Bandić..

„Stvaranjem energetski i ekološki prihvatljive zelene bolnice, Grad Zagreb dokazuje svoju izvrsnost u Europskim projektima, stvarajući tako urbani grad koji stoji na usluzi svojim građanima“, zaključio je gradonačelnik Bandić, zahvalivši svima koji su sudjelovali u ostvarenju ovog ambicioznog plana te posebno napomenuo da je u Projekt uključen i nizozemski Eindhoven, što je uz suradnju Dječje bolnice Srebrnjak s tamošnjim Maxima Medical centrom dobro polazište za uspostavu prijateljskih odnosa dvaju gradova. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni