Srebrni tenisači dočekani na Trgu

Srebrni tenisači dočekani na Trgu

(Foto: zagreb.hr)

Na Trgu bana Jelačića jučer je održan svečani doček hrvatske teniske reprezentacije koja je u nedjelju u Madridu poražena u finalu Davis Cupa od Rusije s 2:0. Tenisači su u ponedjeljak u 7 sati ujutro sa srebrnim trofejima poletjeli iz Madrida prema Zagrebu.

Na doček su stigli Borna Gojo, Marin Čilić, Mate Pavić, Nino Serdarušić, izbornik Vedran Martić i stručni stožer, te vodstvo Hrvatskog teniskog saveza. Jedini koji je izostao bio je Nikola Mektić.

Srebrne tenisače je dočekalo nekoliko stotina ljubitelja tenisa.

»Preponosan sam na veliki uspjeh, ovo nam je treći finale u pet godina. Da sam ja bio malo bolji, došli bi i s velikim peharom. Bili smo daleko od kuće, ali smo osjetili podršku naših navijača. Pripremite se za iduću godinu, finale Svjetskog nogometnog prvenstva i finale Davis Cupa«,najavio je na Marin Čilić.

Mladi Borna Gojo, 278. tenisač svijeta, koji je neočekivanim pobjedama pogurao Hrvatsku do finala Davis Cupa, rječitiji je bio na terenu nego s mikrofonom u rukama. Na pitanja voditelja duhovito odgovarao samo s jednom riječju i tako nasmijao okupljene.

“Nitko o d nas nije ovo očekivao”

Rječitiji bio je Mate Pavić: »Ovaj ću nastup najviše pamtiti po tome da sam konačno nekoga pobijedio u Davis Cupu. Atmosfera je bila sjajna i svima bih se ponovno na tome zahvalio. Nitko ovo nije od nas očekivao prije polaska na put i prezadovoljan sam. Išli smo bez pritiska na završnicu, ali kasnije je postojao jer smo shvatili da možemo daleko dogurati«.

Dodao je kako ne zna jesu li ljudi svjesni ovog rezultata.

»Još nam nije bilo ni Borne Ćorića kojemu želim da se što brže oporavi i da ćemo u najjačem sastavu dogodine ovo ponoviti«, kazao je Pavić.

Nino Serdarušić je ustvrdio kako su se Gojo i on podržavali cijelo vrijeme. »Bili smo prava ekipa. Ovo su bila dva najljepša i najbolja tjedna u mojoj karijeri«, rekao je.

»Nadali smo se prolazu grupe, nakon toga je uslijedila Italija u Torinu, pa Srbija u Madridu. Kada se igra za reprezentaciju svi su dali maksimum, dečki su se borili kao lavovi. Protiv Rusije nam je malo nedostajalo. Važno je da smo kvalificirali za finale i da nema kvalifikacijskog meča kao ove godine«, naglasio je izbornik Vedran Martić. (HTS /ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni