SRC Svetice u rukama HNS-a

SRC Svetice u rukama HNS-a

 Dinamov stadion ćemo napraviti do 2015. godine. To je vrući krumpir, koji ne možemo dalje prebacivati. U prvoj fazi ćemo srediti sjevernu i istočnu tribinu, a nakon toga zapadnu i južnu“, najavio je Bandić.

Bandić je napomenuo kako su radovi na stadionu počeli 1999., na jedan telefonski poziv s Pantovčaka, bez ikakvih dozvola. „A da sam to ja napravio, još bih danas bio u zatvoru“, poručio je.

Na aktualnom satu jučerašnje sjednice Gradske skupštine ponajviše rasprave izazvao je nogometni kamp koji bi se trebao izgraditi na Sveticama, kao i pitanje završetka uređenja stadiona Maksimir.

Gradski zastupnik Nenad Matić (HSS) je upitao gradonačelnika Zagreba, Milana Bandića kada će početi radovi na stadionu Maksimir. Dinamov stadion ćemo napraviti do 2015. godine. To je vruć krumpir, koji ne možemo dalje prebacivati. U prvoj fazi ćemo srediti sjevernu i istočnu tribinu, a nakon toga zapadnu i južnu“, najavio je Bandić. Objasnio je da će se rebalansom proračuna osigurati sredstva za uređenje sjeverne i zapadne tribine dok će se postavljanje krova nad stadionom financirati putem međunarodnog natječaja.

Izrazio je zadovoljstvo što je Hrvatski nogometni savez (HNS) odlučio napraviti nogometni kamp na Sveticama, te dodao kako će se od dosadašnjih sportova na Sveticama u budućnosti zadržati jedino nogomet i atletika. Potvrdio je kako će upravo HNS dobiti koncesiju za ŠRC Svetice. Bandićeva najava o potpisivanju ugovora s HNS-om i izgurivanju ostalih sportova sa Svetica, naljutila je zastupnika Andriju Mikulića (HDZ), koji je pitao gradonačelnika što će biti s tenisačima i ostalim rekreativcima koji koriste terene. „Tamo više neće biti tenisača. Oni neka si grade svoje teniske terene. Ostat će atletska staza jer tamo trenira i Sandra Perković. Ako mi je do nečega stalo, to je onda da Sandra uspije“, poručio je Bandić.

Što je s referendumom o stadionu?

madjeric_hdz -web
Margareta Mađerić

Tema stadiona i gradonačelnikova najava kako će on biti završen do 2015. godine zaintrigirala je ostale zastupnike, koji su imali puno pitanja za gradonačelnika. Margareta Mađerić (HDZ) je upitala Bandića zašto nije raspisao referendum o maksimirskom stadionu kojeg je najavljivao 2008. godine. „Da vas podsjetim referendum je Gradska skupština odbila, a ne ja“, replicirao je Bandić.  “Bit će to najljepši dio grada koji sada izgleda kao Alcatraz. Naravno ukoliko budete željeli, ako ne, to ruglo će ostati tamo”, zaključio je Milan Bandić.

Mađerić ga je podsjetila na njegovu prijašnju izjavu o tome kako je izgradnja stadiona u vrijeme gospodarske krize ravna političkom samoubojstvu. „Jesmo li mi to izašli iz krize?“, upitala je, napomenuvši kako u Hrvatskoj, pa tako i u Zagrebu svakodnevno sve više ljudi ostaje bez posla.

“Vrijeme je da kokoš počne nositi jaja“, rekao je gradonačelnik, podsjetivši da je u stadion u proteklih 13 godina uloženo oko 800 milijuna kuna te je potrebno staviti prateće objekte u funkciju. „Univerzijada ide, kao i otvaranje igara i hvala Bogu da ćemo to napraviti na Maksimiru i ondje izgraditi kamp“, napomenuo je i dodao kako će Grad učiniti sve da obnovi stadion i ŠRC Svetice postane kamp hrvatske nogometne reprezentacije. „Dio razgovora s HNS-om je već obavljen, dat ćemo ga u koncesiju za kamp, daj Bog da kolege to prihvate i da se investicija od oko 25 milijuna eura dogodi u Zagrebu. Sigurno je bolje da taj novac ostane ovdje nego da ide u Sloveniju“, odgovorio je Bandić. On je zastupnici Mađerić uzvratio i protupitanjem: „Tko je bio na vlasti 1999. godine kad se počelo s rušenjem starog stadiona i novom nadogradnjom i to bez potrebnih dozvola?“. Napomenuo je kako se to onda išlo raditi na jedan telefonski poziv s Pantovčaka. „A da sam to ja napravio, još bih danas bio u zatvoru“, poručio je.

Vrtići će zadovoljiti pedagoške standarde

Margareta Mađerić ga je, međutim, optužila da daje lažna obećanja jer obnovu stadiona najavljuje svakih nekoliko godina.

Alena Ostojića (HSLS) je zanimalo što će se dogoditi s djecom u vrtićima nakon što se od sljedeće godine počnu primjenjivati državni pedagoški standardi koji propisuje osjetno manji broj djece po jasličkim i vrtićkim skupinama. Pozvao se na napise u medijima kako će se uvođenjem novih standarda u vrtiće, morati smanjiti broj djece u vrtićkim grupama. „Djeca, njih 32.000 i njihovi roditelji mogu mirno spavati. Zagreb će zadovoljiti sve pedagoške standarde, imamo najbolje tete u vrtićima. Nema razloga za zabrinutost oko toga kao niti oko izostanaka djece zbog bolesti. To je za mene završen posao“, zaključio je Bandić. (V. Vu. / B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni