SRC Jarun: Sredinom srpnja završava obnova panoa hrvatskih sportaša

SRC Jarun: Sredinom srpnja završava obnova panoa hrvatskih sportaša

U planu je postavljanje i novih panoa, a odluku o tome tko će od sportaša dobiti mjesto u Aleji donijet će tim renomiranih sportskih stručnjaka kao i do sada

Sredinom srpnja završit će obnova panoa s fotografijama sportaša u Aleji velikana hrvatskog sporta na RSC Jarun, doznajemo u zagrebačkoj ustanovi Upravljanje sportskim objektima. Prvih 116 panoa je postavljeno još 2002. godine da bi 2006. godine bila postavljena još 23 panoa. Zadnji sportaš kojem je na ovaj način iskazana čast jest borac Mirko Filipović – Cro Cop.

Kako je od postavljanja panoa prošlo već podosta, načeo ih je zub vremena. Fotografije i natpisi su su izblijedili i teško čitljivi, a one koje nisu uništile atmosferalije »udesila« je ljudska ruka te dio od ukupno 139 panoa, koliko ih je ukupno bilo postavljeno – nedostaje. Potrgani i svinuti panoi nisu slika kavu zaslužuju ugledni hrvatski sportaši koji su svoje mjesto našli u Aleji.

Utješno je, međutim, što se upravo radi na njihovoj obnovi. U ustanovi Upravljanje sportskim objektima kažu kako je, s obzirom da su konstrukcije izložene kiši, suncu visokim i niske temperaturama itd., logično je da one imaju određeni rok trajanja te da su na njima primjetni tragovi protoka vremena. Upravo zbog toga su se i odlučili na obnovu koja je započela početkom svibnja kada su konstrukcije očišćene i obojane u bijelo. Ujedno je naručena je i izrada novih panoa, dok su postojeći plakati hrvatskih sportskih velikana redizajnirani s istim fotografijama i tekstom. S 20. svibnja je počelo postavljanje novih panoa, no s obzirom na zatečeno stanje slijedi još dosta posla.

Procijenjena vrijednost investicije obnove postojećih panoa iznosi oko 134.000 kuna od čega je 87.500 kuna prikupljeno od sponzora putem donacija. Radosna je vijest da će, kako je hrvatski sport prepun imena svjetskog značaja, još mnogi sportaši će naći svoje mjesto u Aleji velikana hrvatskog sporta. Naime, u planu je postavljanje i novih panoa. No dinamika njihova postavljanja ovisi o financijskim mogućnostima. Odluku o tome tko će od sportaša dobiti mjesto u Aleji donijet će tim renomiranih sportskih stručnjaka što je i do sada bila praksa.

B. Jagačić 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni