Spremnici za odvojeno prikupljanje otpada koštat će više od 76 milijuna kuna

Spremnici za odvojeno prikupljanje otpada koštat će više od 76 milijuna kuna

Nabavka će biti subvencionirana EU novcem kroz Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a Grad Zagreb će morati osigurati 12 milijuna kuna

Odbor za mjesnu samoupravu pri zagrebačkoj Gradskoj skupštini u srijedu je jednoglasno usvojio prijedlog gradonačelnika Milan Bandića o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada te će se on naći na dnevnom redu Skupštine u ponedjeljak, 23. srpnja.

Tatjana Operta iz Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša je pojasnila da se nabavljaju spremnici za papir, plastiku, biootpad i tekstil. Novac od Europske unije trebao bi biti isplaćen kroz Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a radi se o iznosu od 76,6 milijuna kuna s PDV-om. Od tiga bi Grad zagreb iz svog proračuna trebao osigurati 15 %, odnosno 12 milijuna kuna, kazala je Operta.

Druga točka dnevnog reda Obora bio je Prijedlog zaključka kojim se traži hitna obustava radova na Trgu žrtava fašizma dok se o tome ne provede stručna javna rasprava i savjetovanje s Vijećem Gradske četvrti Donji grad te pribavi očitovanje Ministarstva kulture. Prijedlog je uputio Klub gradskih zastupnika GLAS-a i Lijevog blok. No član Odbora Kazimir Ilijaš (HDZ) istaknuo je da Gradska skupština uopće nije nadležna za navedeno pitanje te je shodno tome o njemu »bespredmetno raspravljati«. Zaključio je da se o nepravilnostima kod radova, ako ih je bilo, mora očitovati nadležna (građevinska) inspekcija.

Točka je o hitnoj obustavi radova na Trgu žrtava fašizma povučena je s dnevnog reda na prošloj sjednici Skupštine. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni