“Sprema se još jedan rebalans zagrebačkog proračuna”

“Sprema se još jedan rebalans zagrebačkog proračuna”

»Stotinu sam puta rekao pa ću i danas ponoviti, nisu ključni projekti u Zagrebu fontane, ima mnogo bitnijih projekata koje treba provesti«, poručio je prvi čovjek Skupštine

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine dr. Andrija Mikulić (HDZ) za novinare je prokomentirao prijedlog o rebalansu zagrebačkog proračuna koji se našao na dnevnom redu današnje sjednice Skupštine.

»Svi znamo da je rebalans preraspodjela novca s jedne pozicije na drugu. Govoreći o ovom rebalansu, tamo gdje je ostao višak novca prebacit će se na druge pozicije. I to je dobro, treba uvijek prebacivati tamo gdje je to potrebno. Ipak, pitanje je zašto niste iskoristili nešto što ste predvidjeli. I to je dokaz da niste dobro planirali«, rekao je Mikulić.

Što se tiče samog rebalansa, najavio je da će HDZ-ovi zastupnici kroz raspravu zatražiti bolju argumentaciju prijedloga. »Dali smo prigovore gradonačelniku i gradskim uredima i dat ćemo ih ponovo. Kroz ovaj rebalans imate situaciju da mi provlačimo projekte koji se zapravo godinama provlače. Mi dižemo ruku, glasujemo, imamo stavku u proračunu i na kraju je ne realiziramo. A to je najvjerojatnije zato što netko u predizborne svrhe nešto obeća i onda sa te stavke prebacuje na drugu. A naši ljudi, Zagrepčanke i Zagrepčani su opravdano ljuti i bune se«, ocijenio je.

Prema njegovim riječima građani se bune jer godinama čekaju na projekte koji nisu nikad realizirani iako su mogli biti i to u relativno kratkom roku od godinu dana.

»Klub zastupnika HDZ-a će podržati ovaj rebalans, ali ćemo tražiti da se neke stvari u njemu promijene. Inzistirat ćemo na tome da se novac prebaci na ona mjesta na kojima je doista to potrebno. Dakle, nije dobro da su gradski uredi bave egzibicijama i da na ovakav način predlažu proračun pa da odmah sutra idemo u rebalans. Prema informaciji koju imam, a koja je stigla iz Gradskog ureda za financije, čini se da ćemo uz ovaj rebalans imati još jedan. To je još jedan dokaz da se ne radi onako kako bi trebalo. U ovom rebalansu je 145 milijuna kuna iznos koji će se rebalansirati«, rekao je Mikulić.

Naveo je da je punjenje proračuna bolje nego što je bilo pa je tako stvorena razlika koju će se prebacivati. »Ali, ako smo zadnji put digli ruke za neke amandmane a oni do danas nisu realizirani, onda vas pitam zašto mi ovdje sjedimo i dižemo ruke. Stotinu sam puta rekao pa ću i danas ponoviti, nisu ključni projekti u Zagrebu fontane, ima mnogo bitnijih projekata koje treba provesti«, poručio je prvi čovjek Skupštine.

»Tražili smo za palijativu dio novca, tražili smo da se određeni dio novca prebaci za bolnice. Nadalje, u Kozari Boku postojala je bila predviđena stavka proračuna od tri milijuna i sedamsto tisuća kuna za otkup parcele, u međuvremenu je izašao natječaj, nova cijena je duplo veća od onoga što je procijenio sudski vještak. Neće se sad to po duplo većoj cijeni kupovati nego će se taj nova prebaciti za infrastrukturne stvari, na korist građana Zagreba. To je jedino ispravno«, smatra Mikulić koji se pita što je sa strategijom izgradnje dječjih vrtića i škola.

Melita Funda

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni