Sportske igre mladih predstavljene u Zagrebu

Sportske igre mladih predstavljene u Zagrebu

Coca-Cola i SIM ove su godine organizirali Coca-Cola Cup turnir u malom nogometu , turnir u graničaru i atletici u utrci na 60 metara. Najuspješniji predstavnici u graničaru i atletici otići će direktno na završnicu Sportskih igara mladih u Splitu.

Zagrebački Trg bana Josipa Jelačića danas je bio prepun djece, koja su se okupila u do sad najvećem Coca-Cola Cupu Sportskih igara mladih. Ovo se natjecanje tijekom travnja i svibnja održalo na trgovima 24 hrvatska grada, a natjecala su se djeca u dobi od 12 do 15 godina starosti. Cilj ovog natjecanja bio i anamiranje djece za sudjelovanje na 17. Sportskim igrama mladih, koje su prošle godine okupile 83 374 natjecatelja, a ove godine organizatori očekuju sudjelovanje i do 100 000 djece.

”Sretni smo što su Coca–Cola Cup i Sportske igre mladih stigle u naš grad, radi se o natjecanjima koje iz godine u godinu rastu i promiču prave vrijednosti“, rekao je u pozdravnom govoru nakon otvaranja natjecanja, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Osim zagrebačkog gradonačelnika na Trgu su bili prijatelji Igara, Ornela Vištica, Mario Stanić, mladi nogometaši NK Dinama, rukometaši Croatia osiguranja Zagreb Leon Šušnja i Luka Šebetić te košarkaš Dario Šarić.

Coca-Cola i SIM ove su godine organizirali Coca-Cola Cup turnir u malom nogometu , turnir u graničaru i atletici u utrci na 60 metara. Najuspješniji predstavnici u graničaru i atletici otići će direktno na završnicu Sportskih igara mladih u Splitu. Igre će započeti 20.lipnja i trajati će do 1. rujna 2014. godine, a mladi će se sportaši natjecati u 10 sportova. Kao i tijekom dosadašnjih Igara misao vodilja je „Živimo život bez droge jer droga uzima život”.

(zg-magazin)