Sportske igre mladih obilježile 20. obljetnicu

Sportske igre mladih obilježile 20. obljetnicu

Sportske igre mladih, najveća sportska amaterska manifestacija, u utorak, 10. svibnja je zapalila svoju baklju na glavnom zagrebačkom trgu. Nakon uvodnog govora i riječi pozdrava, pomoćnik pročelnika za sport i mlade prof. Milan Čolić, u ime grada Zagreba i predsjednika Organizacijskog odbora Sportskih igara mladih Zdravka Marića proglasio je igre službeno otvorenim. Zajedno sa zagrebačkom djecom, baklju je nosio boksač Hrvoje Sep, hrvatski olimpijac i svjetski prvak 2015. u poluteškoj kategoriji.

Nažalost natjecanje se nije odigralo zbog lošeg vremena. Učenici će biti obaviješteni o novom datumu natjecanja unutar svojih škola.

Prve Sportske igre mladih organizirane su 1996. godine u Splitu, s ciljem da se kroz druženje i sport promiče zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice.

Sportske igre mladih organizirane su pod pokroviteljstvom Međunarodnog Olimpijskog odbora i Europske komisije, a podržavaju ih ambasadori Sportskih igara mladih – javne osobe iz svijeta sporta i gospodarstva koje prepoznaju važnost rada s djecom i mladima. I ove godine podršku je dao naš ambasador Luka Modrić koji je povodom otvaranja Igara naglasio: „Prijavite se na Sportske igre mladih! Svi smo mi nekad bili djeca i moja uloga ovdje je jedno veliko priznanje. Želim da i moja djeca sudjeluju u ovoj prekrasnoj sportskoj manifestaciji.“

Povodom početka Sportskih igara mladih, Tihomir Gudić, generalni direktor, rekao je: „Cilj ove manifestacije je da kroz druženje i sport promičemo zdrav pristup životu i pozitivne društvene vrijednosti te damo priliku djeci osnovnih i srednjih škola da od travnja do kolovoza besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u čak deset sportova. Možemo samo poželjeti da ovogodišnje igre ponovno budu uspješne i okupe mnogo djece jer one za djecu doista predstavljaju pravi put, odvlače ih od nedaća i pružaju im neprocjenjivo iskustvo.”

Naslovna fotografija: Mali sportaši na Trgu bana Jelačića, preuzeta sa Facebook stranice Sportske igre mladih

(Zg magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni