Sportska TV – gašenje ili opstanak?

Sportska TV – gašenje ili opstanak?

Na tribinu su bili pozvani i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović , pomoćnik ministra Petar Skansi te glavna sportska inspektorica Klaudia Miloš Lončar , no svi su uzvratili da ne mogu doći

U Hrvatskom novinarskom društvu u  sklopu 17. Novinarske srijede 27. studenoga održat će se tribina na temu „Sportska televizija – gašenje ili opstanak’“.

Je li u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) bilo zloupotrebe položaja zbog jamstava za kredite i pozajmica Sportskoj televiziji? Zašto se Sportska TV našla u velikim gubicima? Hoće li netko zbog tih gubitaka odgovarati? Prelama li se preko Sportske TV politički obračun Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta s vodstvom HOO-a? Zašto je u pitanje došla i koncesija Sportske TV? Je li jedini specijalizirani sportski TV kanal s nacionalnom koncesijom uopće potreban? Što je značila ideja spajanja sportske redakcije HTV-a i Sportske TV? Hoće li nakon tri godine postojanja Sportska televizija doživjeti gašenje ili će preživjeti? Zašto je došlo do pobune većine zaposlenika Sportske televizije? Kakva je sudbina 30-ak zaposlenih (novinara, snimatelja, montažera, realizatora…)? Što je Sportska televizija značila za promociju takozvanih malih sportova? Postoji li mogućnost da u suvlasništvo Sportske TV uđe neki financijski jak strani ili domaći ulagač? Bi li to bio spas iz novonastale situacije? Što bi značila propast Sportske televizije i kakve bi to sve imalo posljedice? Pitanja su na koja će pokušati odgovoriti sudionici tribine.

Glavni govornici tribine su:

– Iva Augustić, novinarka Sportske televizije

– Dean Bauer, novinar Sportskih novosti

– Petar Čavlović, direktor Sportske televizije

– Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora

– Jura Ozmec , glavni urednik Sportske televizije

– Tomislav Paškvalin, član Nadzornog odbora Hrvatskog olimpijskog odbora i dopredsjednik Hrvatskog kluba olimpijaca

– Marin Šarec, bivši pomoćnik glavnog urednika Sportske televizije

Na tribinu su bili pozvani i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović , pomoćnik ministra Petar Skansi te glavna sportska inspektorica Klaudia Miloš Lončar , no svi su uzvratili da ne mogu doći.  (HND)