Sportska odjeća sa senzorima za pravilan trening

Sportska odjeća sa senzorima za pravilan trening

Ovo rješenje može pomoći sportašima, od amaterskih i profesionalnih, uklanjanjem pokreta koji mogu prouzročiti ozlijede, za lakši oporavak od povreda te voditi boljem razumijevanju svojeg tijela

Heddoko linija sportske obuće opremljena je senzorima koji prate pokrete tijela i omogućava povratne informacije o tome kako možete vježbati poput profesionalaca. Ovo nije prvi put da se tehnologija nalazi unutar sportske odjeće s ciljem interpretacije rezultata i otkrivanja podataka o otkucajima srca, disanju i općem zdravlju. Ono što Heddoko liniju čini različitom je što ide dalje od samog praćenja izvedbe i fokusira se na biomehaniku tijela u pokretu.

Inženjer Mazen Elbawab i njegovo virtualno trenersko rješenje temelji se na senzorima u tkanini opreme u kojoj se osoba kreće. Podaci se zatim filtriraju i obrađuju putem mobilne aplikacije koja izrađuje 3D model korisnikova tijela i pruža povratnu informaciju, kao u ulozi trenera u realnom svijetu. Podaci se spremaju da bi se mogao stvoriti cjelokupni profil te prepoznati neke važne informacije poput količine pritiska zglobova ili zamora mišića. Osim toga, informacije su predstavljene kroz web aplikaciju i može im se pristupiti za procjenu performansi.

Tvrde da njihovo rješenje može pomoći sportašima, od amaterskih i profesionalnih, uklanjanjem pokreta koji mogu prouzročiti ozlijede, za lakši oporavak od povreda te voditi boljem razumijevanju svojeg tijela. Tvrtka uskoro započinje crowdfunding kampanju, a o cijeni se još ništa ne zna. (I. C. / Izvor: Gizmag.com)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni