Sportaši Sveučilišta u Zagrebu dominiraju Europskim sveučilišnim igrama

Sportaši Sveučilišta u Zagrebu dominiraju Europskim sveučilišnim igrama

(Foto: U muškom vaterpolu hrvatske ekipe osvojile su sve tri medalje)

Do sad su osvojili 8 zlatnih medalja

Na Europskim sveučilišnim igrama Zagreb – Rijeka 2016 završena su natjecanja u devet od 21 sporta (nogomet, veslanje, rukomet, košarka, šah, rugby 7, vaterpolo, karate i tenis), a trenutačno se na prvome mjestu nalazi Sveučilište u Zagrebu s osam zlata te ukupno 18 medalja. Zagrebački studenti tako u ovome trenutku dominiraju ovim igrama. Na drugom je mjestu je Sveučište Istanbul s četiri zlata, dok Armenski državni institut za fizičku kulturu ima tri zlata. Riječko sveučilište dosad ima dva zlata, a splitsko dvije bronce.

Zlato u nogometu pripalo je portugalskom Sveučilištu Minho, koje je u finalu bilo bolje od njemačkog Bochuma (2:0) Sveučilište u Osijeku izgubilo je u borbi za broncu od ruskog Kubana (0-3), dok je zagrebačko Sveučilište osvojilo peto mjesto. U ženskom nogometu zlatno odličje su osvojile predstavnice Sveučilišta iz francuskog Montpelliera pobijedivši s 2-1 nogometašice iz Valencije.

Započela su natjecanja u odbojci na pijesku. Hrvatska sveučilišta u muškom natjecanju predstavljat će Split i Zagreb, dok će u ženskoj konkurenciji nastupiti dvije ekipe Sveučilišta u Zagrebu te jedna Sveučilišta u Splitu. Održavaju se natjecanja u bridžu u prostorijama PAUK u Studentskom domu Stjepan Radić, badmintonu i stolnom tenisu u Domu sportova.

Karate

Karatašica i studentica Kineziološkoga fakulteta Ana Lenard, osvojivši zlatnu medalju za naše sveučilište, potvrdila je ulogu favorita u kategoriji do 61 kilogram. Najsjajniju medalju u kategoriji do 75 kilograma osvojio je Enes Garibović, student Fakulteta elektrotehnike i računalstva. Student Kineziološkoga fakulteta Anđelo Kvesić osvojio je srebrnu medalju u kategoriji +84 kilograma, a Dino Povrženić (do 67 kilograma) student Građevinskoga fakulteta i Marijan Logarušić (do 75 kilograma), student Kineziološkog fakulteta osvojili su brončana odličja za Sveučilište u Zagrebu.

Veslanje

Veslač i student našega Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Dominik Šutalo osvojio je dvije medalje. U lakom dvojcu na pariće Šutalo je bio drugi sa svojim kolegom s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Lukom Papom. Prvi su bili i braća Luka (student Fakulteta strojarstva i brodogradnje) i Vedran Radonić (student Medicinskoga fakulteta). U četvercu na pariće za lake seniore veslali su Dominik Šutalo, Luka Pap, Tin Pozaić i Juraj Prokopec i osvojili zlatnu medalju. U ženskoj konkurenciji u dvojcu na pariće također smo bili najbrži pa su zlato osvojile naše studentice Marcela Milošević i Valentina Pejić. Naši studenti Tomislav Šain, Josip Milić, Matej Čeh, Lovro Antulović, Stjepan Matić, Petar Talijić, Marin Mašina, Karlo Bilić i Marko Križmanić osvojili su broncu u osmercu.

Vaterpolo

U muškom vaterpolu hrvatske ekipe osvojile su sve tri medalje. Zlatna medalja otišla je ekipi Sveučilišta u Rijeci, srebrne medalje vaterpolistima Sveučilišta u Zagrebu, dok je bronca pripala Splićanima. Sveučilište u Rijeci osvojio je srebrnu medalju u ženskoj kategoriji vaterpolo natjecanja.

Rukomet

U ženskoj konkurenciji rukometnog turnira, igračice sa Sveučilišta u Rijeci dobilr su zlatnu medalju, dok su zagrebačke rukometašice osvojile broncu.

esi-rukomet-rijeka

Košarka

Košarkašice Sveučilišta u Zagrebu osvojile su zlatnu, a košarkaši srebrnu medalju.

Svi rezultati dostupni su na: http://eug2016.com/results/. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni