Sportaši darivali Udrugu Krijesnica

Sportaši darivali Udrugu Krijesnica

Osim novčanih sredstava gosti su djeci iz Udruge „Krijesnica“ donijeli i nogometne lopte

Nogometaši malonogometne momčadi Autokluba Siget vođeni sportskim legendama Miroslavom Ćirom Blaževićem i dr. sc. Damirom Škarom nakon što su osvojili drugo mjesto na turniru održanom Kutiji šibica, odlučili su osvojeni iznos od 10.000 kuna donirati Udruzi “Krijesnica”.

Donaciju su danas uručili Ćiro Blažević i Damir Škaro, a u ime Udruge „Krijesnica“ donaciju je primio Zoran Mitrović, zamjenik predsjednika Upravnog odbora Udruge „Krijesnica“. Osim novčanih sredstava gosti su djeci iz Udruge „Krijesnica“ donijeli i nogometne lopte.

„Hvala vam jer svaka kuna nama puno znači, a donirana sredstva utrošit će se na pokrivanje troškova stanovanja i režija za roditelje čija se djeca liječe od malignih bolesti u Klinici za dječje bolesti Zagreb i na onkološkom odjelu KBC-a Rebro. Ta djeca su pravi heroji“, rekao je Mitrović.

Ćiro, je potpisao lopte dječacima koji su pobijedili karcinom i naglasio: „Osobito mi je drago da su ove nogometne lopte simbol ove akcije. Zahvaljujem se igračima Sigeta i Damiru Škari što su svoj uspjeh na Kutiji šibica odlučili proslaviti ovakvom humanitarnom gestom, a roditeljima i djeci iz Udruge Krijesnica želim osobito puno sreće.“

„Svi igrači su veterani, egzistencijalno smo osigurani stoga smo zaključili da je osvojena sredstva najbolje dati onima kojima su potrebnija. S obzirom da su sportaši već pomagali Udruzi Krijesnica, a vama su sredstva i dalje neophodna za rad i smještaj roditelja i djece koja nisu iz Zagreba, odlučili smo vas posjetiti. Sredstva su skromna, ali se nadam da ćemo potaknuti i druge da se uključe“, poručio je Damir Škaro.

Udruga “Krijesnica” je udruga koja se bavi pružanjem pomoći djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima. Osnovni cilj Udruge je unapređivanje kvalitete života djece oboljele od malignih bolesti i njihovih obitelji. Članovi Krijesnice su roditelji čija se djeca liječe na nekom od dječjih onkoloških odjela u Hrvatskoj, roditelji čija su djeca uspješno završila tretman i oni koji su izgubili dijete zbog maligne bolesti. Također, Udruga okuplja i niz stručnjaka na tom području koji aktivno sudjeluju u njezinom radu.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni