Sport za seniore: Odigrani Jarunski susreti 2013.

Sport za seniore: Odigrani Jarunski susreti 2013.

Organizator manifestacije bilo je Društvo za sport i rekreaciju „Sport za sve“ Centar, a sudjelovalo je čak 17 raznih društava, klubova, gero-centara i domova za starije osobe koji su se nadmetali u 9 sportsko-rekreativnih disciplina

Jarunski susreti, sportsko-rekreativna, zdravstveno-preventivna i kulturno-zabavna manifestacija za osobe starije dobi, održana je 14. lipnja pored malog jezera na Jarunu, uz moto „Svi za sport – sport za seniore“. Organizator manifestacije bilo je Društvo za sport i rekreaciju „Sport za sve“ Centar, a sudjelovalo je čak 17 raznih društava, klubova, gero-centara i domova za starije osobe koji su se nadmetali u 9 sportsko-rekreativnih disciplina.

Disciplina seniorski višeboj okupila je 48 natjecatelja, a medalje i prva mjesta osvojili su 1. Franjo Đurinski, 2. Ivica Plečko i 3. Marija Vrbnjak.

Viseća kuglana okupila je 63 natjecatelja, a najuspješniji su bili: 1. Danijel Pribić, 2. Milka Ribarić i 3. Ružica Poldrugač.

Poligon „Spretko-Sretko“ okupio je 48 natjecatelja, a najuspješniji su bili 1. Ivan Plečko, 2. Anto Kuprešak i 3. Milka Ribarić.

U seniorskoj štafeti natjecalo se 10 ekipa s po 3 natjecatelja, a pobijedile su ekipe: 1. Sindikat umirovljenika Hrvatske I. (Nevenka Kučera, Zvonka Šebalj i Stevo Živičić), 2. Sindikat umirovljenika Hrvatske II. (Ljiljana Rajković, Ana Fekeža i Ivan Plečko) i 3. Matica umirovljenika Susedgrad (Dragica Maretić, Dragica Sterše i Mihael Taradej).

jarunski_susreti

Voditeljica priredbe prof. Karolina Muža s osvajačima medalja u jednoj od disciplina

Najuspješniji natjecatelji u stolnom tenisu bili su: 1. Stevo Živičić, 2. Stevo Kiš i 3. Vlado Popović.

Turnir u šahu okupio je 13 natjecatelja a pobjednici su bili: 1. Mato Štrkalj, 2. Dane Sabljak i 3. Zlatko Piškor.

Na turniru u belotu sudjelovala su 34 natjecatelja podijeljena u 17 parova, a pobjednički parovi bili su: 1. Vedernjak – Radić i 2. Greb – Hrastnik.

U badmintonu se natjecalo 10 natjecatelja a pobijedili su: 1. Damir Ljubek, 2. Nikola Mesarić i 3. Milan Brkić.

I na koncu, u disciplini zanimljivog naziva Eurogolomet 60+, u izuzetno borbenoj i do kraja neizvjesnoj utakmici ženskih nogometnih ekipa, u izvođenju penala je pobijedila ekipa Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH), dok je drugo mjesto pripalo ekipi „Sport za sve“ Centar.

 Za ZG-Magazin piše: Dejan Glišić