Sporazumi za podršku inovativnim tvrtkama

Sporazumi za podršku inovativnim tvrtkama

»Potpisivanje ovih sporazuma ima za cilj jačanje veza između obrazovnih i znanstveno istraživačkih institucija s gospodarstvom što je jedan je od preduvjeta za razvoj konkurentnog poduzetništva«, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i direktor Razvojne agencije Zagreb – TPZ Frane Šesnić, potpisali su danas u Gradskoj upravi sporazume na projektima od zajedničkog interesa s tri važna partnera: Sveučilištem u Zagrebu, Institutom Ruđer Bošković te s Fakultetom elektrotehnike i računarstva. Potpise u ime partnera stavili su rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, direktor Instituta Ruđer Bošković Ante Antičić i dekan FER-a Mislav Grgić.

Prilikom potpisivanja istaknuto je kako Razvojna agencija uz podršku Grada Zagreba kroz aktivnosti Tehnološkog parka pruža podršku inovativnim tvrtkama koje razvijaju proizvode temeljene na visokim tehnologijama te je iznimno važna uspostava suradnje s relevantnim znanstvenim i sveučilišnim institucijama.

»Potpisivanje ovih sporazuma ima za cilj jačanje veza između obrazovnih i znanstveno istraživačkih institucija s gospodarstvom što je jedan je od preduvjeta za razvoj konkurentnog poduzetništva baziranog na razvoju visokih tehnologija, inovacijama i transferu znanja«, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić te dodao kako su očekivani rezultirati ove suradnje transfer rezultata znanstveno istraživačkih institucija u gospodarstvo, povećani broj novih tehnološko orijentiranih tvrtki i novih radnih mjesta u Gradu Zagrebu te daljnji razvoj poduzetništva baziranog na inovacijama.

Suradnja spomenutih institucija s nositeljem projekta Razvojnom agencijom Zagreb i Gradom Zagrebom, osim potpora start-up i spin-off tvrtkama, uključuje i potpore studentima u samostalnim poduzetničkim poduhvatima – organizacijama specijaliziranih seminara, edukacije i radionice što će se uskoro demonstrirati na Zagrebačkom velesajmu. Također, poradit će se na umrežavanju znanstvenika i razvoju zajedničkih istraživačkih i razvojnih projekata, zajedničkom korištenju inovacijske infrastrukture te ljudskih resursa i znanja.

Grad Zagreb će podupirati komercijalizaciju rezultata istraživanja i razvoja nastalih u navedenim institucijama te poduprijeti izgradnju Inovacijskog centra na FER-u, kao Centra za primijenjena istraživanja i razvoj prototipova te komercijalizaciju proizvoda visoke tehnološke razine.

Rektor Sveučilišta Boras na kraju se zahvalio gradonačelniku i Gradu Zagrebu što u njima imaju pouzdanog suradnika i prijatelja te napomenuo kako je zadaća Sveučilišta da ne bude samo proizvodnja znanosti, znanja i spoznaja nego i primjena tih znanja. (zagreb.hr /zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni