Sporazumi o koaliciji na lokalnim izborima u Zagrebačkoj županiji

Sporazumi o koaliciji na lokalnim izborima u Zagrebačkoj županiji

Potpisan je i koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Gradu Samoboru između HSS-a i SDP-a

Predsjednici županijskih organizacija četiriju stranaka – HSS-a, SDP-a, Hrvatskih laburista – Stranke rada i HNS-a potpisali su u nedjelju u Samoboru koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore. Sporazum su potpisali predsjednik županijske organizacije HSS-a, aktualni župan i kandidat za župana Zagrebačke županije Stjepan Kožić, predsjednik Županijske organizacije SDP-a Mihael Zmajlović, predsjednik Županijske organizacije Hrvatskih laburista – Stranke rada Damir Hrdas te predsjednik Županijske organizacije HNS-a Dubravko Ponoš.

Aktualni župan i kandidat za župana Zagrebačke županije Stjepan Kožić rekao je da je ta županija jedna od tri županije koje više uplaćuju u državni proračun nego što iz njega primaju. Istaknuo je i kako nijedna županija ne izdvaja više proračunskog novca za obrazovanje i izgradnju školskih i sportskih objekata.

„Kvaliteta života stanovnika županije ostaje nam glavni cilj i u narednim godinama. Mislim da smo do sada pokazali da imamo viziju daljnjeg napretka Zagrebačke županije, i još važnije, da smo pokazali da znamo kako tu viziju provesti u djelo i da smo to itekako u stanju učiniti“, zaključio je Kožić.

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Mihael Zmajlović poručio je kako su građani u fokusu djelovanja ove koalicije te izrazio nadu da će upravo oni prepoznati važnost projekata koje je župan Kožić do sada ostvario, ali i novih projekata koje je najavio.

 „Vjerujem da će naš kandidat i aktualni župan Stjepan Kožić zadobiti to povjerenje naših građana i da ćemo zajednički s novim snagama i novom energijom uspjeti realizirati sve projekte koji su pred nama“, dodao je Zmajlović.

Bolji život građana – djece, mladih i umirovljeni u sljedeće četiri godine očekuju i iz Hrvatskih laburista – Stranke rada.

„Cilj nam je otvaranje novih radnih mjesta, na to se veže školstvo. Važno je ulagati u dječje vrtiće. Znamo i sami da su to veliki problemi, a naravno da treba razmišljati i o onoj zlatnoj dobi – umirovljeničkim domovima“, rekao je predsjednik Županijske organizacije Hrvatskih laburista – Stranke rada Damir Hrdas.

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Dubravko Ponoš vjeruje da će žitelji županije već dan nakon izbora uvidjeti da žive bolje.

„Siguran sam da ćemo u sljedeće četiri godine zaista uspjeti iz ove županije napraviti još bolju sredinu, još bolje uvjete dati našim građanima za život i da će građani već u ponedjeljak, onaj prvi dan nakon izbora, imati priliku osjetiti da zaista žive bolje i da su zaista nešto dobili konkretno“, istaknuo je Ponoš te dodao da je aktualni župan Stjepan Kožić u svojim dosadašnjim mandatima bio konkretan župan.

Potpisan je i koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Gradu Samoboru između HSS-a i SDP-a. Sporazum su potpisali aktualna zamjenica gradonačelnika i kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Sanja Horvat Iveković te aktualni gradonačelnik i kandidat za gradonačelnika Samobora Krešo Beljak.

„Uz pomoć Županije i gospodina Kožića, Samobor je primjer svima ostalima, mi smo Europa, ostat ćemo Europa i nadam se da će i ostatak Hrvatske htjeti biti Europa, a ne Balkan“, rekao je Beljak.

Svečanosti su prisustvovali i predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada David Bregovac te predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Bregovac je istaknuo kako će se Hrvatski laburisti – Stranka rada zalagati za obrazovanje, djecu i mlade. O važnosti obrazovanja govorio je i predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

„HDZ i MOST zaustavili su obrazovnu reformu. Zbog toga ćemo mi, ujedinjena ljevica provesti obrazovnu reformu na lokalnoj razini. Ponudit ćemo alternativu u našim gradovima i u našoj Zagrebačkoj županiji. Svako dijete mora imati jednake početne pozicije, jer samo tako možemo smanjiti nejednakosti među učenicima kad je riječ o kvaliteti obrazovanja. To je dobro društvo kojem svi trebamo težiti“, okupljenima je poručio Bernardić. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni