Sporazum o suradnji u “Eko kutiću”

Sporazum o suradnji u “Eko kutiću”

U povodu Dana planeta Zemlje u srijedu je potpisan sporazuma o suradnji Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije, Osnovne škole Stjepana Basaričeka i Udruge Zlatno doba. Cilj ovog sporazuma je poticanje i razvijanje interesa za zaštitu prirode te popularizacije prirodne baštine Zagrebačke županije.

U »Eko-kutiću« Osnovne škole Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu sporazum su potpisali; ravnateljica Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije Martina Glasnović, ravnateljica Osnovne škole Stjepana Basaričeka Vlasta Koletić i predsjednik Udruge Zlatno doba Vitomir Čanađija.

»Ove godine povodom Dana planete Zemlje, željeli smo staviti naglasak na važnost zaštiti prirode u lokalnoj zajednici. Javna ustanova Zeleni prsten surađuje sa jedinicama lokalne samouprave, školama, vrtićima i mnogobrojnim udrugama, a ovdje u Ivanić Gradu našli smo primjer odlične sinergije osnovne škole i udruge Zlatno doba. Ova suradnja, prirodni je slijed daljnje suradnje«, istaknula je Martina Glasnović.

Kako je objasnila ravnateljica Osnovne škole Stjepana Basaričeka, suradnja će se odvijati kroz zajedničko planiranje i izvođenje aktivnosti vezanih za zaštitu prirode, podrške Javne ustanove u provođenju projekta »Eko-kutić« te pripreme, prijavljivanja i izvođenja novih aktivnosti i projekata s ciljem edukacije i promicanja prirodne baštine Zagrebačke županije. Potporu suradnji dali su i Gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš te direktorica Turističke zajednice Grada Ivanić Grada Ankica Bešter.

Dan planeta Zemlje, obilježavao se 22. travnja na svim kontinentima brojnim događanjima posvećenim očuvanju i zaštiti okoliša. Obilježavanje Dana planeta Zemlje usmjereno je prema zaštiti prirodnih resursa i ima za cilj skrenuti pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni