Spektakl brdskog biciklizma u Samoboru

Spektakl brdskog biciklizma u Samoboru

Bliži se 28. XCO Samobor 2021.

(Tanja Žakelj na zahtjevnom spustu / Foto: Denis Peroš)

Na atraktivnoj stazi Park šume Tepec u nedjelju, 20. lipnja bit će održana međunarodna brdsko biciklistička utrka, 28. XCO Samobor. Na utrku stiže više od 300 natjecatelja iz cijele Europe, a dodatnu dimenziju i poseban šarm daju joj start i cilj na glavnome gradskom trgu. Uvrštena je u kalendar Svjetske biciklističke federacije, a boduje se i za Kup Hrvatske i Slovenije.

Luka Čanak, predsjednik BBK Šišmiš, koji je i organizator natjecanja, podsjetio je da su u uvjetima COVID restrikcija prošle godine uspjeli organizirati 27. izdanje međunarodne MTB utrke XCO Samobor. »Restrikcije su i dalje tu, ali vjerujemo da ćemo uspjeti organizirati utrku puno sličniju onoj iz normalne 2019. godine. Tako ćemo 20. lipnja start i cilj ponovno imati u samom srcu Samobora, na Trgu kralja Tomislava, te, vjerujemo, ugostiti sve najbolje hrvatske, slovenske, ali i svjetske natjecatelje. Oni su se već priviknuli na komplikacije oko prelazaka granica te vjerujemo da će većina njih uspjeti doći«, kaže Čanak.

Utrka će biti atraktivna i za gledatelje koji će, uz mjere opreza, vrhunske natjecatelje moći pratiti i duž staze – od glavnoga gradskog trga, Samoborskog muzeja, staroga grada, Anindola, park šume Tepec…

Utrka se od svojih početaka, 1994., do danas održavala na četiri različite staze: uz najatraktivniju aktualnu stazu, ranijih se godina održavala u Park šumi Stražnik, te u Otruševcu dok su prva njezina izdanja održana na stazi u blizini PD Ivica Sudnik na Velikom Dolu.

Raspis, propozicije i sve informacije o prijavama nalaze se na www.bbk-sismis.hr.

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni