Speed 7 oživljava osjećaj trkaćih automobila iz 1930-ih

Speed 7 oživljava osjećaj trkaćih automobila iz 1930-ih

Uz svaki automobil isporučivat će se plaketa s popisom imena svih koji su sudjelovali u izgradnji auta

Na prošlogodišnjem Goodwood Revival festivalu brzine, britanski automobilski dizajner Masha Kahn predstavio je trkaći automobil retro dizajna nazvan Evanta Barchetta. U kreiranju ovog automobila sudjelovao je dizajner Ant Anstead i bio je dio je nove linije brenda Ant-Kahn vozila inspiriranih klasičnim britanskim automobilima. Sada, u samostalnoj režiji i pod vlastitom značkom, Kahn planira stvaranje još jednog otvorenog dvosjeda retro rkaćeg dizajna pod kodnim imenom Speed 7.

Iz Kahn Designa navode kako je novi automobil nadahnut automobilima kakvima su se 1930-ih vozile utrke za Veliku nagradu s naglaskom na oživljeni izvorni doživljaj vožnje automobila iz tog doba. No izjava postaje dvojbena, uzme li se u obzir i njihova dodatna napomena kako će se korištenjem suvremenih materijala vozilu osigurati fantastičnu upravljivost i performanse. Trkaći iz 1930-ih nisu bili baš čuveni po famoznoj upravljivosti i držanju.

Karoserija će najvjerojatnije biti ručno izrađena od aluminija ili ugljičnog kompozita, dok će unutrašnjost biti uređena u stilu suvremenih automobila i zrakoplova.

Uz svaki automobil isporučivat će se plaketa s popisom imena svih koji su sudjelovali u izgradnji auta, a kupac će također dobiti i knjigu u kojoj će biti obrazložene sve faze procesa dizajna i gradnje vozila. Kahn dodatno planira ponuditi liniju retro odjeće i pribora, tako da vozači će se osjećati kao kod kuće na dan utrke automobila-veterana na lokalnoj stazi.

Ne spominje se ništa o motoru koji će pokretati Speed 7. No spomenimo da je u Evanta Barchetti General Motorsov 6,2-litarski V8 sa 450 KS.

Kahn trenutno traži britanske tvrtke koje bi bile zainteresirane za partnerstvo na projektu. (B. Ja.)