Špansko dobiva natkrivenu tržnicu i prošireni dom zdravlja

Špansko dobiva natkrivenu tržnicu i prošireni dom zdravlja

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić obišao je u srijedu nekoliko lokacija u Gradskoj četvrti Stenjevec. Uz predsjednika, u obilasku su bili i gradski zastupnici Mario Župan, dr.sc. Zoran Čogelja, te predstavnici Vijeća gradske četvrti Stenjevec.

Prva je postaja bila Tržnica Špansko koja već godinama čeka nadstrešnicu i uređenje. Zakupci i građani koji gravitiraju toj tržnici u nekoliko navrata su se obraćali Vijeću gradske četvrti. Natkrivanje tržnice Špansko investicija je koja nadilazi sredstva malih komunalnih akcija koja Vijeće Gradske četvrti Stenjevec ima na raspolaganju, stoga je Vijeće u nekoliko navrata iniciralo razgovor na tu temu, ali od realizacije tog projekta još uvijek nema ništa.

Iz Zagrebačkog holdinga 2015. godine je odgovoreno da je izrada nadstrešnice, kojom bi se prekrila ploha na tržnici Špansko, bila dio Plana investicija za 2008. godinu. Procijenjena vrijednost investicije iznosila je ukupno 3 milijuna kuna. Tržnice Zagreb su od spomenute investicije odustale 2011. godine prilikom izrade Plana investicija za 2012. godinu zbog financijskih nemogućnosti realizacije.

Mikulić je podsjetio kako je za zagrebačke tržnici U Gradskoj skupštini uložen amandman od 10 milijuna kuna, koji bi obuhvatio natkrivanje i opremanje tržnice Špansko. »Za sada je dokumentacijski projekt u tijeku tako da se nadam što prijem kretanju u samu fazu one vidljive realizacije, a to je izgradnja krova, odnosno natkrivanje« , kazao je predsjednik Skupštine Andrija Mikulić te dodao da se nedaleko tržnice također radi na nadogradnji Doma zdravlja Špansko kako bi se medicinske usluge koje ova četvrt i zaslužuje mogle tu provoditi.

Nakon toga Mikulić je u pratnji zastupnika obišao i gradilište objekta u kojem će, između ostalog biti smješten Mjesni odbor »Matija Gubec«. Završetak radova se očekuje do kraja godine. Uz mjesni odbor nalazi se i nogometno igralište NK Kustošija. Iako tom terenu gravitira mnogo djece, zasad nisu osigurana sredstva za njegovo uređenje.

»Za ovaj bi konkretno projekt vijeće četvrti trebalo pokazati više interesa i osmisliti ga u potpunosti. Ovaj je klub i škola nogometa jedna od najboljih u Zagrebu, stoga očekujem da vijeće pošalje prijedlog uređenja prema Skupštini Grada kako bi do idućeg rebalansa proračuna mogli i za ovaj projekt osigurati sredstva«, predložio je predsjednik Mikulić. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni