SP u preciznoj orijentaciji u Zagrebu i Karlovcu

SP u preciznoj orijentaciji u Zagrebu i Karlovcu

Na samom natjecanju sudjelovanje je potvrdilo nešto više od 150 natjecatelja reprezentativaca i pratećeg osoblja iz 25 zemalja svijeta

Orijentacijski klub „Vihor“ i Planinarski savez Zagreba izabarani su za organizatora Svjetskog prvenstva u preciznoj orijentaciji (grana orijentacijskog sporta) 2015. godine koje će se održati od 22.-28. lipnja 2015. u Zagrebu i Karlovcu. Pokrovitelji natjecanja su i gradovi Zagreb i Karlovac te Ministarstvo prosvjete i sporta Hrvatske.

Međunarodna orijentacijska federacija (IOF) je zahvaljujući izuzetnim rezultatima naših natjecatelja prepoznala kvalitetnog partnera i ponudila je Hrvatskoj organizaciju Svjetskog prvenstva. Na proteklih šest Svjetskih prvenstava zagrebački natjecatelji osvajali su medalje, a zadnja medalja osvojena je u srpnju prošle godine u Italiji gdje je naša ekipa bila zlatna na Svjetskom prvenstvu. Na samom natjecanju sudjelovanje je potvrdilo nešto više od 150 natjecatelja reprezentativaca i pratećeg osoblja iz 25 zemalja svijeta (Amerike, Japana, Hong Konga…).

Disciplinom precizne orijentacije istovremeno se bave i osobe sa teškoćama u kretanju te na natjecanju sudjeluje i veći broj natjecatelja u invalidskim kolicima.

Zbog velike organizacije prije i tijekom događanja traže se volonteri svih dobnih skupina, znanja i vještina koji bi svojim radom pomogli da Svjetsko prvenstvo protekne u najboljem redu za natjecatelje. Svi zainteresirani za volontiranje mogu se javiti koordinatorici volontera na e-mail adresu: bernardica.stipic@gmail.com ili na broj mobitela: 091/577-8773.

Web stranice natjecanja se nalaze na ovoj adresi: http://www.wtoc2015.org/.

PROGRAM prvenstva:

23. 6. – službeni trening u parku Maksimir i otvaranje Svjetskog prvenstva sa svečanim mimohodom reprezentacija na Bundeku

24. 6. – prvi dan natjecanja u disciplini precizne orijentacije – Sesvete

25. 6. – kvalifikacijsko natjecanje u disciplini tempO – Karlovac

26. 6. – finalno natjecanje u disciplini tempO – Blato, zagreb

27. 6. – finalno natjecanje u disciplini precizne orijentacije

28. 6. – pokazno natjecanje u štafeti

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni