SP klubova iz dijaspore: Tri pogotka Hasića za pobjedu branitelja naslova

SP klubova iz dijaspore: Tri pogotka Hasića za pobjedu branitelja naslova

Momčad iz Kanade slavila je na kraju s naizgled uvjerljivih 5:2, nakon što je prvo poluvrijeme okončano egalom (1:1)

Foto: Drago Sopta

Treće Svjetsko nogometno prvenstvo klubova koje su utemeljili Hrvati izvan domovine i nacionalnih manjina svečano je otvoreno u nedjelju. Ceremonija otvaranja održana je na stadionu Hrvatskog dragovoljca u novozagrebačkom naselju Siget, a okupljene su pozdravili i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Natjecanje se održava u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza i pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a sudjeluju klubovi iz Canberre, Malmöa, Stuttgarta, Toronta, Villefranchea, Möhlina, Sydneya te Vojvodine. Poslije svečanog otvaranja odigrana je i prva utakmica prvenstva, u sklopu Skupine A, u kojoj su se sučelili branitelj naslova Croatia Toronto i Sydney United.

Momčad iz Kanade slavila je na kraju s naizgled uvjerljivih 5:2, nakon što je prvo poluvrijeme okončano egalom (1:1). Croatia Toronto pobjedu je osigurala u razdoblju od 60. do 70. minute – u 61. minuti Amir Hasić zabio je za 3:2, dvije minute kasnije na 4:2 povisio je Tihomir Maletić da bi konačni rezultat postavio Hasić svojim trećim pogotkom na utakmici.

Skupinu A čine pobjednik dosadašnja dva prvenstva, Croatia Toronto, zatim Croatia Villefranche, reprezentacija Vojvođanskih Hrvata i Sydney United 58.

Skupinu B čine Canberra, Croatia Stuttgart, Pajde Möhlin i Croatia Malmö.

Raspored utakmica:

Skupina A:

29. lipnja (18:30) Croatia Villefranche – Vojvođanski Hrvati (stadion H. dragovoljca)1. srpnja (16:00) Vojvođanski Hrvati – Sydney United 58 (stadion Intera, Zaprešić)

1. srpnja (19:30) Croatia Toronto – Croatia Villefranche (stadion Intera, Zaprešić)

2. srpnja (16:30) Vojvođanski Hrvati – Croatia Toronto (stadion Lučkog)

2. srpnja (16:30) Sydney United 58 – Croatia Villefranche (stadion Rudeša)

Skupina B:

29. lipnja (16:30) Canberra – Croatia Malmö (stadion Sesveta)

29. lipnja (18:30) Croatia Stuttgart – Pajde Möhlin (stadion Sesveta)

1. srpnja (16:30) Pajde Möhlin – Croatia Malmö (stadion Gorice)

1. srpnja (18:30) Canberra – Croatia Stuttgart (stadion Gorice)

2. srpnja (18:30) Pajde Möhlin – Canberra (stadion Lučkog)

2. srpnja (18:30) Croatia Malmö – Croatia Stuttgart (stadion Rudeša)

Završnica će biti odigrana 4. srpnja na stadionu Sesveta. U 16 sati na rasporedu je utakmica drugoplasiranih momčadi skupina za treće mjesto, te u 18 sati finale, između prvoplasiranih momčadi skupina. Uslijedit će dodjela pehara, medalja i priznanja te svečano zatvaranje. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni