Šostar očekuje da će se danas cijepiti 1500 Zagrepčana

Šostar očekuje da će se danas cijepiti 1500 Zagrepčana

Pavičić Vukičević: Ako želimo zaštiti svoje zdravlje i zdravlje najbližih trebamo se cijepiti

Ivana Vranješ

Na Zagrebačkom velesajmu započelo je masovno cijepljenje protiv koronavirusa za građane starije od 65 godina i kroničnih bolesnika. Tim povodom danas je održana konferencija za novinare na kojoj su pozvani građani da se odazovu na besplatno cijepljenje s ciljem zaštite svog zdravlja, ali i zdravlja svojih bližnjih.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar je ustvrdio da je riječ o ponajboljoj organizaciji cijepljenja u Hrvatskoj. Naglasio je kako je Zagrebački velesajam odabran radi prometne povezanosti, a svim građanima je osiguran besplatan parking.

Na raspolaganju je cjepivo AstraZenece. Šostar je komentirao da je jučer odaziv na cijepljenje bio loš, ali da je danas bolji te je izrazio uvjerenje da će se u toku dana dostići planirani broj od 1500 procijepljenih građana. Spomenuo je da danas dolazi 50.000 doza Pfizerovog cjepiva, a od toga je 5000 doza namijenjeno građanima koji su već primili prvu dozu.

“Zagreb je utrošio i do sad distribuirao 107.000 doza cjepiva”, istaknuo je Šostar.

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević je na Svjetski dan zdravlja svim sugrađanima zaželjela puno zdravlja te je poručila da se svi koji žele i koji su u drugoj fazi cijepljenja svakako odazovu pozivu i dođu na Velesajam prema rasporedu radi cijepljenja.

Do sada procijepljeno 10 % Zagrepčana

 “Moja poruka je jednostavna: Ako želimo zaštititi svoje zdravlje i zdravlje najbližih, trebamo se cijepiti. Svi koji imaju bilo kakvu dilemu u vezi cjepiva neka o toj dilemi s punim povjerenjem razgovaraju s liječnikom obiteljske medicine”, izjavila je Pavičić Vukičević.

Prema njezinim riječima, u Zagrebu je do sad procijepljeno oko 10 % građana.

Ispred paviljona 6 Zagrebačkog velesajma čekao je svoj red za cijepljenje veći broj starijih građana.

“Imala sam dilemu vezano uz cjepivo koje nam nude – AstraZenecom. No ipak sam se odlučila cijepiti, jer bolje je i to nego nemati nikakvu zaštitu”, rekla nam je umirovljenica Nada.

Zagrepčanin Nenad Nikolovski se odlučio cijepiti jer zbog svojih godina spada u rizičnu skupinu, a svejedno mu je s kojim će se cjepivom cijepiti.

“Jedva sam čekala da me zovu na cijepljenje. U siječnju sam imala infarkt, a imam i druge bolesti pa se želim zaštititi od korone”, rekla je za ZG-magazin umirovljenica Mara Cvitanović.

Na cijepljenje se odlučio i Zagrepčanin Filip jer smatra da se bolje cijepiti nego ne. Dodao je da je imao dileme oko cijepljenja, ali donio je odluku s obzirom na veliki broj oboljelih.

Zagrepčani koji žele mogu se cijepiti i na 10 punktova domova zdravlja i u Nastavnom zavodu Andrija Štampar.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni