Sortirnica otpada bit će završena na proljeće 2021. godine

Sortirnica otpada bit će završena na proljeće 2021. godine

(Foto: zagreb.hr)

Savjetnica Uprave Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom Vesna Lubin najavila je kako se očekuje da će radovi na sortirnici otpada i pretovarnoj stanici završiti na proljeće 2021. godine.

Sortirnica će se graditi na zemljištu površine od oko 100.000 m2 na Čulinečkoj cesti koje ja Grad kupio od DIOKI-ja d. d. u stečaju.

»Da bismo uopće pokrenuli radove morali smo prvo raščistiti teren i srušiti 27 napuštenih objekata na parceli. Rušenje objekata će trajati 90 dana«, kaže Lubin.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je krajem prošlog tjedna sa suradnicima obišao Gradsku četvrt Peščenica-Žitnjak izjavio je kako je zemljište na kojem će se graditi sortirnica vrijedno oko 36,5 milijuna kuna.

Dodao ja kako je sortirnica otpada samo jedan stupanj državnog Plana gospodarenja otpadom. Zagreb je, kazao je gradonačlenik, prvi od većih hrvatskih gradova koji će ispuniti sva tri stupnja iz Plana: Centar za gospodarenje otpadom, Postrojenje za obradu biootpada na području Grada Novske te Postrojenje za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada.(ZG-m)