“Solo” bi mogao postati prvi pametni dron

“Solo” bi mogao postati prvi pametni dron

Postoje dronovi s velikim kamerama i sofisticiranom kontrolom leta te oni koji vas automatski slijede, a Solo kombinira oba pristupa

Snimanje izleta, nogometne utakmice ili putovanja uskoro će postati jednostavnije no ikad. Naime, tvrtka 3D Robotics u ponedjeljak je najavila svoj novi dron Solo koji bi trebalo olakšati dokumentiranje avantura, a za to ne morate postati stručan snimatelj.

Postoje dronovi s velikim kamerama i sofisticiranom kontrolom leta te oni koji vas automatski slijede, a Solo kombinira oba pristupa. Korisnici mogu postaviti rutu za dron ili ga jednostavno podesiti da ih slijedi.

»Shvatio sam da jedino ja nedostajem na obiteljskim fotografijama i snimkama«, rekao je Chris Anderson, izvršni direktor 3D Roboticsa. »Zato što uvijek fotografiram, no sada želim robota da obavlja taj posao«.

Primjerice, želite zabilježiti nogometnu utakmicu u kojoj sami sudjelujete. Na Solo aplikaciji možete odabrati cabel-cam značajku za postavljanje rute za dron, od jedne točke do druge. Također trebate postaviti odgovarajuću visinu da se ne bi sudarao s nekim objektima te uključiti follow me funkciju kako bi vas pratio tijekom igre.

Solo prati GPS signal pametnog telefona pa bi ga korisnik trebao imati uz sebe, naravno ako želi da ga dron prati. Prednost je u tome što se ne gubi vrijeme na učenje upravljanja takvom letjelicom, već je potrebno samo proučiti nekoliko osnovnih funkcija za rad.

Planira se stvaranja i optičkog praćenja pa će biti u mogućnosti pratiti osobe na temelju prepoznavanja odjeće i fizičkog izgleda.

Solo može postati prvi pametni dron s Linux računalima u dronu i njegovom navigacijom. 3D Robotics također omogućava dijeljenje staza i ruta baš kao i aplikacija za trčanje poput RunKeepera. Vlasnici dronova bi tako dobili siguran i dokazan put za postizanje dobrih snimaka.

Još treba napomenuti da korisnici moraju biti oprezni s njihovim puštanjem u zrak jer još nemaju mogućnosti izbjegavanja objekata, poput drveća, iako se u 3D Roboticsu namjeravaju razvijati i takve sposobnosti. Dostupan će biti već u svibnju s početkom cijenom od 999 dolara.

https://www.youtube.com/watch?v=SP3Dgr9S4pM#t=72

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni