SOKAZ: „Trans Agram – Tumi“ ponovno odnio naslov

SOKAZ: „Trans Agram – Tumi“ ponovno odnio naslov

U ženskoj konkurenciji prvenstvo SOKAZ-a je ponovno osvojila momčad Ergoneta (Vlatka Dragia, Irena Martić, Gordana Valentić, Mohorovičić Gjanković, Muhek) s 11 pobjeda i maksimalna 33 boda, pobijedivši u zadnjem 11. kolu najozbiljnije konkurentice, ekipu BMV Teama 11

Završeno je 120. prvenstvo SOKAZ-a – proljeće 2014. godine. U muškoj konkurenciji je naslov ponovno osvojila momčad Trans Agram – Tumi (u sastavu Branko Mikulec, Petar Žuvela, Anđelko Zrinski i Žarko Valentić) s 10 pobjeda i jednim neriješenim rezultatom protiv ekipe HSTK Južna Trešnjevka VII osvojivši 31 bod. Drugo mjesto je osvojila momčad STK Ritmo – Vidra (Stjepan Šantić, Branko Orišković, Domagoj Stepan, Dora Vrkić) sa 10 pobjeda i 1 porazom od prvaka SOKAZ-a. Odlučujuća utakmica ovog prvenstva SOKAZ-A odigrana je u 5.kolu prvenstva.

U njoj je Trans Agram – Tumi pobijedio STK Ritmo – Vidra sa 7:3. Za momčad prvaka SOKAZ-a Mikulec i Žuvela su ubilježili po tri pobjede, a Zrinski je pobijedio Šantića, a izgubio od Oriškovića i Stepana. Kod rezultata 7:2 Trans Agram – Tumi je predao igru parova. Treće mjesto je pripalo momčadi Identalia (u sastavu Dino Grozdek, Nikola Kašić i Dubravko Tomašić) sa 6 pobjeda, 3 neriješena rezultata i 2 poraza koja je osvojila 21 bod.

Najbolji pojedinci su bili Branko Mikulec (Trans Agram – Tumi) sa skorom 32:1, Miljenko Radočaj (Zaba sport – Butterfly VG2) sa skorom 29:1, Petar Žuvela (Trans Agram – Tumi) sa skorom 29:4, Viktor Grantverger (www.graviola.hr) sa skorom 27:6, Stjepan Šantić (STK Ritmo – Vidra) sa skorom 26:7, Branko Orišković (STK Ritmo – Vidra) sa skorom 25:8, Dino Grozdek (Identalia) sa skorom 24:8, Željko Matijašec (www.nabava.net) sa skorom 23:7, Nikola Kašić (Identalia) sa identičnim skorom 23:7 te Željan Gaćina (Mladost-gladdesign.hr) sa skorom 22:5. Treba istaći i Miroslava Taboršaka (Agronomski fakultet I) sa skorom 15:3.

Najbolji parovi

Najbolji parovi su bili STK Ritmo – Vidra (Domagoj Stepan, Stjepan Šantić) sa skorom 10:1, Mladost – www.gladdesign.hr (razni sastavi) sa skorom 8:3, te kao treći par www:graviola.hr (Viktor Grantverger, Damir Buršić) sa skorom 7:4. kakav su imale i ekipe Identalie (razni sastavi) i HSTK Južna Trešnjevka VII (razni sastavi).

U ženskoj konkurenciji prvenstvo SOKAZ-a je ponovno osvojila momčad Ergoneta (Vlatka Dragia, Irena Martić, Gordana Valentić, Mohorovičić Gjanković, Muhek) s 11 pobjeda i maksimalna 33 boda, pobijedivši u zadnjem 11. kolu najozbiljnije konkurentice, ekipu BMV Teama 11 (Biserka Žukina, Vesna Perhoč, Mirjana Kos, Galić) rezultatom 6:4. Treba istaći da su tu utakmicu igračice BMV Teama 11 igrale sa samo dvije igračice. Za Ergonet je Gordana Valentić pobijedila Biserku Žukinu i Vesnu Perhoč, Vlatka Dragia je pobijedila Žukinu, a izgubila od Perhoč, dok je treća igračica Ergoneta Irena Martić izgubila od Perhoč i Žukine, ali je kao i njene suigračice jedan meč dobila bez borbe. Kod rezultata 6:3 igračice Ergoneta su predale igru parova.

To je ujedno bio jedini poraz igračica BMV Teama 11, koje su s 10 pobjeda i jednim porazom osvojile drugo mjesto s 30 bodova. Treće mjesto je osvojila momčad Cestodoma (Zlata Iveković, Adrijana Benko, Vesna Bunčić, Tkalčić) s 8 pobjeda, jednim neriješenim rezultatom i 2 poraza skupivši 25 bodova. Isti broj bodova je s identičnih 8 pobjeda, jednim neriješenim rezultatom i 2 poraza imala ekipa Samoborke, ali su u međusobnoj neriješenoj utakmici igračice Cestodoma osvojile više setova i poena, te je tako momčad Samoborke zauzela četvrto mjesto u ukupnom poretku Ženske lige SOKAZ-a.

Najbolje pojedinke

Najbolje pojedinke sezone su bile Gordana Valentić (Ergonet) sa maksimalnim skorom 33:0, Vlatka Dragia (Ergonet) sa skorom 31:2, zatim Biserka Žukina sa identičnim skorom 31:2, ali i porazom od Dragie, Vesna Perhoč (BMV Team 11) sa skorom 30:3., Ivana Medvedović (Samoborke) sa skorom 29:4, Jasna Šinko (Samoborke) sa skorom 27:6, Irena Martić (Ergonet) sa skorom 26:7, Zlata Iveković (Cestodom) sa istim skorom, ali porazom od Martić, te Sanda Vidović (Pliva) sa skorom 25:8. Najbolji parovi su bili ekipa BMV Teama 11 (Biserka Žukina, Vesna Pehoč) s maksimalnim skorom 11:0, sastav Samoborke (Ivana Medvedović, Jasna Šinko) sa skorom 10:1, te ekipa Plive (razni sastavi) sa skorom 8:3.

Momčad Vrhovec je u sastavu Darko Barna, Jerko Grgec, Dragutin Ivanec, Ivor Kruhak u sedmoj muškoj ligi SOKAZ-a zauzela pretposljednje jedanaesto mjesto s 2 pobjede, 2 neriješena rezultata i 7 poraza sakupivši 8 bodova i prema novom sustavu liga sa 14 momčadi u jesenskoj sezoni će igrati ponovno sedmu ligu. Nešto lošijoj sezoni je „kumovalo“ to što D. Barna nije mogao odigrati sve susrete.

Dragutin Ivanec

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni