SOKAZ: Neizvjesno do posljednjeg kola

Naše prognoze bile su točne. U prvoj muškoj ligi, koja broji 11 momčadi na vrhu je prvi favorit “Trans Agram” i “HSK Ban Keglević” sa šest pobjeda i 18 bodova / Kako stvari stoje, presudan će biti susret posljednjeg kola između dvije prvonavedene močadi, koje do sad imaju sve pobjede, a borba za treće mjesto još je potpuno otvorena

Udruga stolnotenisača grada Zagreba je došla u svom natjecanju u jesenskoj sezoni 2012. do četiri kola prije kraja. Naše prognoze prije početka natjecanja objavljenje na ovom portalu bile su točne. U prvoj muškoj ligi, koja broji 11 momčadi na vrhu je prvi favorit “Trans Agram” i “HSK Ban Keglević” sa šest pobjeda i 18 bodova. Sve ostale momčadi su podosta izjednačene na tablici i kako će njihov konačni redoslijed na tablici izgledati, teško je prognozirati. Ekipe “System32” i “STK Industrogradnja” imaju po 10 bodova, “HSTK Južna Trešnjevka I.” i “Mladost Yasaka” imaju po 9, dok su po 7 bodova upisali: STK “Sloga Novoselec I. “, “Marathon” i “Agronomski fakultet I.”. Iza njih je, na 10. mjestu momčad “Butterfly-V.G. “. Izuzetak je momčad “Odra MZ-ŽD”, koja je ubilježila šest poraza i prvi je kandidat za ispadanje iz najelitnijeg razreda Sokaza.

table_tennis

Zanimljivost je da su u igri parova inače jaki igrači “Trans Agrama” Žarko Valentić i Ivan Knežević ubilježili svih šest poraza. Liga je nepotpuna jer je momčad “Škofine” odustala od natjecanja. Trenutno su najbolja tri pojedinca u Ligi Branko Mikulec (“Trans Agram”) s rezultatom  18:0, Žarko Valentić (“Trans Agram”) sa 17:1 i Miroslav Taboršak (“HSK ban Keglević) sa 16:0. Treba istaknuti da je Branko Mikulec vjerojatno najdominantniji igrač SOKAZ-a, jer je prvi na službenoj rang – listi, a osvojio je i jaki memorijalni turnir “Antun Tova Stipančić”. Ali, kako stvari stoje trenutno u Ligi, vjerojatno će odlučivati susret posljednjeg kola između dvije prvonavedene močadi, koje do sad imaju sve pobjede i bit će zanimljivo vidjeti kako će mu se oduprijeti Miroslav Taboršak, koji u natjecanju još uvijek nema nijedan poraz.

“Mrtva utrka” u ženskoj konkurenciji

Borba u Ligi za treće mjesto, koje isto donosi pehar,  je potpuno otvorena i nećemo se upuštati u kalkulacije tko će ga osvojiti. Trenutačno je na njemu momčad “System 32” (Buršić, V. Grantverger, Rožman sa 10 bodova nakon odigranih šest mečeva. U njihovoj momčadi za sad odskače rezultatima Viktor Grantverger sa skorom 15:3. Zanimljiva nam je ženska konkurencija, koja ima 12 momčadi u samo jednoj jedinstvenoj Ligi. Nažalost, o njima ne piše ni jedan medij što je šteta s obzirom da je općenito u našem društvu i vrhunski ženski sport u podređenom položaju u odnosu na muški sport. I tu su se ostvarile naše prognoze o mrtvoj utrci “BMW teama 11” (Galić, Kos, Perhoč, Žukina) i “Ergoneta” (Dragia, Martić, Mohorovovičić Gjanković, Muhek, Valentić) do posljednjeg kola. Te dvije momčadi do sad imaju sve pobjede, prvonavedena momčad tri boda više, jer ima susret manje. Teško da će im tko ozbiljnije zaprijetiti do zadnjeg kola, u kojem će se vjerojatno odigrati odlučujući meč između ove dvije momčadi za ženskog prvaka SOKAZ-a.

Najveće šanse za osvajanje trećeg mjesta ima “PBZ” (Jajčević, Kureljak, Pulja, Šimurina), koje nakon šest odigranih mečeva imaju 15 bodova, a četvrtoplasiranu momčad “STKI URIHO” , koja iz sedam mečeva ima 13 bodova, pobijedila je u četvrtom kolu s rezultatom 6:4. Najbolji pojedinačni skor u prvenstvu ima igračica “STK URIHA” Ivana Knežević Šambić 21:0, a treba istaći da je ona u meču s momčadi “BMW team 11” relativno lako, u tri seta porazila Biserku Žukinu, Vesnu Perhoč i Mirjanu Kos, koje su vrh ove ženske lige u kvaliteti igre i ostvarenim rezultatima. Ona se natječe od ove godine u ženskoj ligi SOKAZ-a i trenutno se nameće kao najdominantnija igračica Lige. Za neki veći rezultat u momčadskoj konkurenciji trebala bi imati i podršku ostalih igračica u momčadi. Inače najbolje skorove u dosadašnjem dijelu prvenstva imaju Ivana Knežević Šambić 21:0, Biserka Žukina 19:2, Gordana Valentić (“Ergonet”) 18:0, Vlatka Dragia (“Ergonet”) 18:0 i Vesna Perhoč sa skorom 17:1.

Pojedinačna kvaliteta Ivane Knežević Šambić je omogućila da u igri parova najbolji rezultat ima “STK URIHO” s 7:0, drugi je “BMW team 11” (razni sastavi) sa skorom 6:1, dok je jaka momčad “Ergoneta” sve utakmice riješila u svoju korist i prije igranja parova, pa je sve igre parova predala. Slijedi završnica sezone, kako je istaknuto u ovom članku, o prvacima jesenskog dijela 2012. godine SOKAZ-a će se odlučivati gotovo sigurno u zadnjem prvenstvenom kolu, a o tom zanimljivom raspletu će te čitati na stranicama ovog portala.

Dragutin Ivanec

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni