SOKAZ: Nakon četiri kola vodi “Trans Agram – Tumi”

SOKAZ: Nakon četiri kola vodi “Trans Agram – Tumi”

Momčad “Trans Agram – Tumi” je i prvi favorit prvenstva, ali, pričekajmo, loptica je okrugla.

Pojedinačno prvenstvo SOKAZ-a za 2013. godinu, popularni memorijal “Zvonko Krivec – Deda” održat će se u subotu i nedjelju 9. i 10. studenog u dvorani STK “Merix”, na Zagrebačkom velesajmu, paviljon 6/l

Dragutin Ivanec

Jesensko prvenstvo SOKAZ-a za 2013. godinu započelo je 7. listopada. U muškoj konkurenciji ekipe se natječu u 24 lige (postoji 23.A i 23.B Liga), dok se u ženskoj konkurenciji prijavilo 12 momčadi. U muškoj konkurenciji je dozvoljeno nastupati i ženama, a zanimljivost je da je momčad “MTM korporacija” sastavljena od ženskih igračica (Jagarinec Ojdanić, Pavlić, Šćepanović i Tisaj) bila prva u 18. muškoj Ligi SOKAZ-a i plasirala se u 15. Ligu.

Nakon četiri odigrana kola u 1. muškoj ligi vodi momčad “Trans Agram – Tumi” (Coha, Valentić, Zrinski, Žuvela) sa maksimalnih 12 bodova, druga je momčad “HSTK Južna Trešnjevka” (Cvitković, Juričević, Teodorović, Terze) s 3 pobjede i jednim neriješenim rezultatom s 10 bodova, dok su treća i četvrta ekipe “Mladosti” (Gaćina, Glad, Rakić, Žigman) i “www.nabava.net” (Kazalicki, Matijašec, Curi) s 3 pobjede i jednim porazom sakupile 9 bodova. Najuspješniji pojedinci su za sada Žarko Valentić i Željan Gaćina sa skorom 12:0, slijedi ih Anđelko Zrinski s 10:1, a treba istaći i Petra Žuvelu sa skorom 8:0. Momčad “Trans Agram – Tumi” je i prvi favorit prvenstva, ali, pričekajmo, loptica je okrugla.

U ženskoj konkurenciji su odigrana nepotpuna četiri kola. Vodi ekipa “Ergoneta” u sastavu Dragia, Martić, Mohorovčić Gjanković, Muhek, Valentić s 3 pobjede i maksimalnih 9 bodova. Njihove najveće suparnice ekipa “BMW team 11” su do sada odigrale samo jednu utakmicu protiv momčadi STKI “URIHO” u kojoj su nastupile samo sa svoje dvije najjače igračice Biserkom Žukinom i Vesnom Perhoč, a u tom meču je za protivničku momčad nastupila najdominantnija igračica Lige Ivana Knežević Šambić, koja ih je pobijedila, dok su parovi otišli na stranu “BMW Teama 11” te je utakmica završila rezultatom 5:5. Taj rezultat je, kako se u sportskom žargonu kaže, “voda na mlin” momčadi “Ergoneta”, koja bi se prema kvaliteti kompletne ekipe trebala boriti s “BMW teamom 11” za prvo mjesto. Za sada su najbolje pojedinke Sanda Vidović (“Pliva”) sa skorom 11:1, Zatim Gordana Valentić s 9:0; a treba istaći i Vlatku Dragiu s skorom 8.1, te Ivanu Knežević Šambić s 6:0.

Ovdje bi istakli i najbolje igrače i igračice po rang listi SOKAZ-a, makar treba istaći da su tu u prednosti igrači i igračice koje nastupaju na svim ili većini turnira pod okriljem SOKAZ-a, jer se i oni boduju za rang -listu, tako da ona ne mora biti u potpunosti kompetetivna i realna.

Rang lista igrača

Na rang listi igrača od 3.11.2012. godine do 2.11.2013. godine prvi je Krešimir Marinković s 3917 bodova. Drugi je Branko Mikulec s 3912 bodova, treći je Žarko Valentić s 3777 bodova, četvrti je Viktor Grantverger s 3484 boda, peti je Nikola Kašić s 3309 bodova, šesti je Željko Matijašec s 3225 bodova, sedmi je Tugomir Thamm s 2844 boda, osmi Davorin Pongrac s 2335 bodova, deveti Radovan Kavur sa 2298 bodova, dok je deseti Dubravko Tomašić s 2291 bodom.

ping_pong_zgmKod žena je u istom razdoblju najbolja Vesna Perhoč s 4429 bodova, druga je Sanda Vidović s 3502 boda, treća je Tamara Pranjković s 3362 boda, četvrta je Branka Kovač s 2887 bodova, peta je Vlatka Dragiaa s 2539 bodova, šesta je Gordana Valentić s 2485 bodova, sedma je Biserka Žukina s 2473 boda, osma je Željka Batušić s 2258 bodova, deveta je Vlatka Škarica s 2085 bodova, dok je deseta Ljiljana Šimurina s 2048 bodova.

Slijedi nam sredina i nakon toga završnica 119. prvenstva SOKAZ-a, koji završava nešto prije kalendarske godine. Nadamo se zanimljivim mečevima i pokojem iznenađenju. Treba naglasiti da je to amaterska liga i da mogući porazi i lošiji rezultati igrače i igračice ne bi trebali deprimirati, jer je SOKAZ prvenstveno oblik sportske rekreacije koja koristi zdravlju, naročito ljudima u srednjim i poznijim godinama. Također, treba upozoriti sve igrače s zdravstvenim problemima da se konzultiraju s liječnicima, jer smo bili svjedoci čak i tragičnim slučajevima, koji su završavali smrću za vrijeme utakmica SOKAZ-a.

Pojedinačno prvenstvo SOKAZ-a za 2013. godinu, popularni memorijal “Zvonko Krivec – Deda” održat će se u subotu i nedjelju 9. i 10. studenog u dvorani STK “Merix”, na Zagrebačkom velesajmu, paviljon 6/l. Početak je u subotu za muške grupe, te u 14 sati za ženske grupe (koje će svoje natjecanje završiti isti dan). Prvenstvo će se održati u disciplinama: muški i žene pojedinačno,

te muški i ženski parovi. Prijavnina iznosi 50 kuna za igrače i igračice (bez obzira u koliko će disciplina nastupiti). Naknadna prijavnina iznosi 80 kuna. Uplaćuje se prije početka natjecanja. Za daljnje pojedinosti oko tog turnira možete se informirati na Internet stranicama SOKAZ-a.

Želimo ugodnu zabavu svim ljubiteljima igre s celuloidnom lopticom…

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni