SOKAZ: ERGONET vratio prvo mjesto u ženskoj konkurenciji

SOKAZ: ERGONET vratio prvo mjesto u ženskoj konkurenciji

Prvi igrač Lige je Viktor Grantverger iz sastava “www.graviola.hr” s 30 pobjeda i 3 poraza. Isti skor je ostvario i Žarko Valentić, ali je izgubio u međusobnom susretu. Treći igrač Lige je njegov suigrač Petar Žuvela s 26 pobjeda i 3 poraza, dok je četvrti Željan Gaćina s istim skorom

Dragutin Ivanec

Završeno je 119. prvenstvo SOKAZ-a – jesen 2013. godine. Pobjednik u muškoj konkurenciji je ponovno momčad “Trans Agram – Tumi” u sastavu Žarko Valentić, Petar Žuvela, Anđelko Zrinski i Miroslav Coha,  te su tako opravdali ulogu favorita i u ovom prvenstvu. Treba istaći da ih je u potpunoj dominaciji uspjela spriječiti ekipa “Mladosti” u sastavu Željan Gaćina, Tomislav Glad, Dragan Rakić i Žigman, koja ih je iznenađujuće pobijedila u 9. kolu sa 7:3. Tako je momčad “Trans Agram – Tumi” s navedenim igračima osvojila prvo mjesto s 10 pobjeda i 1 porazom osvojivši 30 bodova. Drugo mjesto je osvojila ekipa “HSTK Južna Trešnjevka”, u sastavu Srđan Terze, Neven Cvitković, Dejan Teodorović i Marko Juričević s 8 pobjeda, 2 neriješena rezultata i 1 porazom osvojivši 26 bodova. Treće mjesto je pripalo već navedenoj momčadi “Mladosti” s 8 pobjeda, 1 neriješenom utakmicom i 2 poraza sa skupljenih 25 bodova.

Najbolja pojedinka prvenstva je bila Gordana Valentić sa skorom od 33 pobjede bez poraza. Druga je bila Vesna Perhoč s 31 pobjedom i dva poraza, dok je treće mjesto zauzela Vlatka Dragia. Treba još istaknuti Ivanu Knežević Šambić iz ekipe STKI “URIHO” kao objektivno najkvalitetniju igračicu ženske Lige SOKAZ-a s 18 pobjeda bez poraza

Četvrto mjesto je osvojio “Marathon” s 5 pobjeda, 4 neriješena rezultata i 2 poraza osvojivši 19 bodova. Na peto mjesto se plasirala ekipa “www.graviola.hr”, koja je s 6 pobjeda, 1 neriješenom utakmicom i 4 poraza također osvojila 19 bodova. Šesta je momčad “www.nabava.net” s 5 pobjeda, 2 neriješena rezultata i 4 poraza s 17 bodova. Na sedmo mjesto se plasirala ekipa “STK Ritmo – Vidra” s 4 pobjede, 3 neriješene utakmice i 4 poraza osvojivši 15 bodova. Osmi je bio sastav “Agronomski fakultet l” s 4 pobjede, 2 neriješena rezultata i 5 poraza sa skupljenih 14 bodova. Donji dio tablice predvodi ekipa “Identalia” zabilježivši 3 pobjede, 1 neriješen rezultat i 7 poraza, plasirajući se na deveto mjesto s 10 bodova. Deseto mjesto je pripalo sastavu “Odra MZ – ŽD” koji je s 3 pobjede i 8 poraza skupio 9 bodova. Na pretposljednjem mjestu se našla momčad STK “Sloga” Novoselec s 2 pobjede i 9 poraza i osvojenih 6 bodova, dok je posljednje 12,. mjesto pripalo ekipi “STK Industrogradnja” koji očito nije mogao parirati jakoj konkurenciji i s 11 poraza nije osvojio niti bod.

Prvi igrač Lige je Viktor Grantverger iz sastava “www.graviola.hr” s 30 pobjeda i 3 poraza. Isti skor je ostvario i Žarko Valentić, ali je izgubio u međusobnom susretu. Treći igrač Lige je njegov suigrač Petar Žuvela s 26 pobjeda i 3 poraza, dok je četvrti Željan Gaćina s istim skorom. Peti igrač Lige je Dino Grozdek iz momčadi “Marathona” s 25 pobjeda i 8 poraza, šesti je Nikola Kašić iz sastava “Identalia” s 24 pobjede i  9 poraza, a sedmi Željko Matijašec iz ekipe “www,nabava.net” s skorom od 23 pobjede i 7 poraza. Treba istaći i igrača drugoplasirane momčadi Lige Dejana Teodorovića s 17 pobjeda i 5 poraza. Najbolji par je imala momčad “www.graviola.hr” (razni sastavi) s 9 pobjeda i 2 poraza., te drugoplasirana “Mladost” (razni sastavi) s istim skorom, ali i porazom u međusobnom susretu. Treći je par “Marathona” (razni sastavi) s 8 pobjeda i 3 poraza.

Ženska konkurencija

U ženskoj konkurenciji pobjednice SOKAZ-a su postale članice ekipe “Ergoneta” u sastavu Vlatka Dragia, Gordana Valentić, Irena Martić, Mohorovičić Gjanković i Muhek s ostvarenih 11 pobjeda i maksimalnih 33  boda. Drugoplasirana je momčad “BMW Teama 11” u sastavu Vesna Perhoč, Biserka Žukina, Mirjana Kos i Galić s 9 pobjeda, 1 neriješenom utakmicom i 1 porazom i osvojenih 28 bodova. Treći je sastav “Cestodoma”,koji nakon 10 odigranih utakmica ima 8 pobjeda i 2 poraza i trenutno 24 boda, a nastupale su u sastavu Zlata Iveković, Vesna Bunčić, Adrijana Benko i Tkalčić. O pobjedniku u ženskoj konkurenciji SOKAZ-a odlučio je  meč posljednjeg 11. kola u kojem je “Ergonet” pobijedio “BMW Team 11”. Nastupile su po dvije najjače igračice iz obje momčadi. Gordana Valentić iz “Ergoneta” je pobijedila Biserku Žukinu i Vesnu Perhoč, dok je njezina suigračica Vlatka Dragia izgubila oba svoja meča protiv navedenih igračica. U odlučujućoj utakmici parova Valentić i Dragia su pobijedile Perhoč i Žukinu te konačnim rezultatom 5:4 za sastav “Ergoneta” osigurale naslov prvakinja SOKAZ-a.

Najbolja pojedinka prvenstva je bila Gordana Valentić sa skorom od 33 pobjede bez poraza. Druga je bila Vesna Perhoč s 31 pobjedom i dva poraza. Treće mjesto je zauzela Vlatka Dragia s 30 pobjeda i 3 poraza, dok je četvrtorangirana Biserka Žukina s 28 pobjeda i 2 poraza. Treba još istaknuti Zlatu Iveković s 21 pobjedom i 5 poraza i još jednim neažuriranim mečem, te objektivno najkvalitetniju igračicu ženske Lige SOKAZ-a Ivanu Knežević Šambić iz ekipe STKI “URIHO” s 18 pobjeda bez poraza. Spomenimo da je od ožujka ove godine poznata olimpijka Sandra Paović postala članica STKI URIHO. Najbolji par je bio onaj BMW Teama 11″ (razni sastavi) s 10 pobjeda i 1 porazom, drugorangirani je par STKI “URIHO” (razni sastavi) sa skorom od 8 pobjeda i 3 poraza, a isti učinak su imale i igračice “Studentskog centra”, ali su izgubile međusobni dvoboj.

Tako je završila još jedna sezona tradicionalnog SOKAZ-a koji je doživio omasovljenje zadnjih par godina. Momčad “Vrhovca” u sastavu Jerko Grgec, Darko Barna i Dragutin Ivanec, uz rezervne igrače – Ivora Kruhaka i Borisa Jagačića osvojila je treće mjesto u 8. Ligi SOKAZ-a sa 6 pobjeda, 3 neriješena rezultata i 2 poraza i s osvojenim 21 bodom se plasirala u 7. Ligu SOKAZ-a. Do početka slijedeće proljetne sezone organizirat će se razni komercijalni i dobrotvorni, te tradicionalni turniri, a mnoge momčadi će dogovarati i međusobne prijateljske utakmice. U siječnju nas očekuje i početak natjecanja u Zimskom Kupu SOKAZ-a, gdje će mnoge slabije rangirane ekipe imati priliku odigrati utakmicu, a ako naprave iznenađenje i još koju s bolje rangiranim sastavima i igračima. Jasno, u završnici će ostati samo oni najbolji.

Svim ljubiteljima igre s celuloidnom lopticom želim mnogo zabave, te sklapanja prijateljstava i poznanstava kroz aktivnosti Udruge stolnotenisača rekreativaca grada Zagreba, te sretnu i uspješnu 2014. godinu.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni