SOKAZ: Bez iznenađenja u prvoj ligi

SOKAZ: Bez iznenađenja u prvoj ligi

O pobjednicima u muškoj i ženskoj konkurenciji odlučivalo se u zadnjem kolu. Momčadi “Trans Agram – Tumi” je nakon devet pobjeda trebalo da ne izgube u zadnjem meču protiv “HSK Ban Keglevića I”, koji je do tada izgubio jedan meč, a zanimljivo je da je većinu sezone odigrao sa samo dva igrača – Krešimirom Marinkovićem i Nikolom Kašićem

 Momčad “Trans Agram – Tumi” je s 9 pobjeda i 1 neriješenim rezultatom ponovno osvoje naslov prvaka

Završeno je 118. ekipno proljetno prvenstvo SOKAZ-a (Udruge stolnotenisača rekreativaca grada Zagreba). O pobjednicima u muškoj i ženskoj konkurenciji se odlučivalo u zadnjem kolu. Momčadi “Trans Agram – Tumi” je nakon devet pobjeda trebalo da ne izgube u zadnjem meču protiv “HSK Ban Keglevića I”, koji je do tada izgubio jedan meč, a zanimljivo je da je većinu sezone odigrao sa samo dva igrača – Krešimirom Marinkovićem i Nikolom Kašićem. Samo su u dva susreta nastupili u punom sastavu. Bio je to čudan meč u kojem su odigrana samo četiri susreta, a završio je rezultatom 5:5, što je momčadi “Trans Agram – Tumi” omogućilo da sa 9 pobjeda i 1 neriješenim rezultatom sačuvaju naslov, te ga ponovno osvoje u protekloj sezoni.

Meč je počeo pobjedom Anđelka Zrinskog protiv Krešimira Marinkovića, a nakon toga je Branko Mikulec svladao Nikolu Kašića, dok je Žarko Valentić treći susret dobio bez borbe, te je u startu “Trans Agram – Tumi poveo s 3:0. Nakon toga je Kašić pobijedio Zrinskog, a Marinković dobio utakmicu bez borbe, a nakon toga je i Mikulec pobijedio bez borbe te je u tom trenutku rezultat bio 4:2. Nakon toga i Kašić dobija utakmicu bez borbe, a nakon toga i Zrinski. U devetom susretu Marinković pobjeđuje Mikulca, a pri rezultatu 5:4 za njih ekipa “Trans Agram – Tumi” predaje susret parova. Pošto je “Ban Keglević I” igrao sa samo dva igrača konačni pobjednik ove sezone SOKAZ-a bio je poznat već nakon tri odigrane partije.

Ove godine je elitno natjecanje SOKAZ-a brojalo 11 momčadi jer je ekipa “Butterfly – V.G”. odustala od natjecanja. Tako je 118. pobjednik SOKAZ-a u muškoj konkurenciji ponovno ekipa “Trans Agram – Tumi” u sastavu Mikulec, Valentić, Coha (8:5) i Zrinski (15:8) sa devet pobjeda i jednim neriješenim rezultatom i sa skupljenih 28 bodova. Drugo mjesto je osvojila momčad “HSK Ban Keglević u sastavu Kašić, Marinković, Bakmaz (3:3) i Amon sa osam pobjeda jednim neriješenim rezultatom i jednim porazom i skupljenih 25 bodova. Treća je momčad “www. Graviola.hr” u sastavu Viktor Grantverger, Buršić (17:13), D. Rožman (13:17) i G. Rožman sa sedam pobjeda, dva neriješena rezultata i jednim porazom i sa skupljena 23 boda. Zanimljivo je da je ta momčad u izravnom ogledu pobijedila drugoplasiranu ekipu “HSK Ban Keglević I”.

Četvrti je “Marathon s 18 bodova, a peta “Mladost Yasaka” s 15 bodova. Šesto mjesto je zauzela momčad “HSTK Južna Trešnjevka I” s 14 bodova, a sedma je bila ekipa “STK Sloga Novoselec” s 13 bodova, dok je osmo mjesto zauzela “STK Industrogradnja” s 10 bodova. Deveto mjesto je osvojio “Agronomski fakultet” s 7 bodova, a deseto “www.Nabava.net” s 5 bodova. Iz lige ispada momčad “HSTK Južna Trešnjevka – Tumi III”, koja nije uspjela osvojiti bod, zajedno s ekipom “Butterfly – V.G.”, koja je odustala od natjecanja i prema pravilima ispada bar dvije lige niže. Najuspješniji pojedinci su bili Krešimir Marinković sa skorom 27:3, Viktor Grantverger i Nikola Kašić sa skorom 26:4, Branko Mikulec sa skorom 24:1, Žarko Valentić sa skorom 23:4, Željan Gaćina (“Mladost Yasaka”) sa skorom 20:5, Željko Matijašec (“www.Nabava.net”) sa skorom 20:7, te Dino Grozdek (“Marathon”) sa skorom 20:10.

Najbolji parovi su bili: ekipa “www.Graviola.hr” (V.Grantverger i Damir Buršić sa skorom 9:1, “Mladost Yasaka” (razni sastavi) s 8:2, “HSK Ban Keglević I” (razni sastavi) s 7:3, te “Marathon” sa skorom 6:4.

Žene uspješne u muškoj konkurenciji

Spomenuli bi i da su neke ženske igračice vrlo uspješno nastupale u muškoj konkurenciji. Ovdje ćemo spomenuti i naistaknutije. U drugoj Ligi je Morana Kiris (“Prvomajska – Zagreb”) zabilježila skor 20:10, u četvrtoj Ligi je Virna Pirc (“STK M.E.T.I – Caffe bar Kika) zabilježila skor 4:7, a njezina suigračica Tea Tandarić 4:11, dok je u šestoj Ligi Matea Vunderl (“STK Pemit) ostvarila skor 17:10.

U ženskoj konkurenciji je nastupilo 12 ekipa. O pobjedniku ženske Lige Sokaza odlučio je meč u zadnjem jedanaestom kolu kada su se sučelile momčadi “BMW Teama” i “Ergoneta”, koje su dotad ubilježile svih 10 pobjeda u prijašnjim mečevima, te su dominirale u ovom proljetnom prvenstvu SOKAZ-a. U prvom susretu je igračica “Ergoneta” Irena Martić namučila favoriziranu Biserku Žukinu u pet setova, ali nije uspjela doći do pobjede. Tri utakmice koje su najviše odredile rezultat susreta završile su pobjedom igračica “BMW Teama”.

U susretu neporažene Vesne Perhoč i dotad neporažene Gordane Valentić slavila je Perhoč u 4 seta. U utakmici statistički trećih igračica obiju momčadi Mirjana Kos je pobjedila Irenu Martić u 5 setova, dok su u parovima Žukina i Perhoč slavile pobjedu nad igračicama “Ergoneta” Dragiom i Valentić za konačni rezultat 6:4 u korist momčadi “BMW Teama”, koja je time ubilježila sve pobjede u 11. kola i s maksimalnih 33 boda osvojila žensku Ligu SOKAZ-a. Treba istaknuti da je za to najviše zasluga imala Vesna Perhoč, koja je u odlučujućem susretu ostvarila sve tri pojedinačne pobjede i participirala u pobjedi i u igri parova, naravno ne isključujući doprinos ostalih igračica “BMW Teama”. Za momčad pobjednica ovo proljeće su bile prijavljene Mirjana Kos (13:2), Biserka Žukina, Vesna Perhoč i Galić. Drugoplasirana ekipa “Ergoneta” igrala je u sastavu Vlatka Dragia, Gordana Valentić, Irena Martić (20:7), Mohorovičić Gjanković i Muhek. Ona je ubillježila deset pobjeda i jedan poraz i skupila 30 bodova. Treće mjesto je osvojila ekipa “HRT-a”, koja je ostvarila osam pobjeda i zabilježila tri poraza i osvojila treće mjesto. Ona je igrala u sastavu: Vera Menla (20:13), Vlatka Škarica (20:13) i Danijela Milišić (22:5).

Najbolje igračice ovoga proljeća su bile: Vlatka Dragia (32:1), Biserka Žukina 31:2), Vesna Perhoč (30:0), Gordana Valentić (29:1), Branka Kovač (“Studentski centar”) 26:7 i Tamara Pranjković (“Studentski centar”) sa skorom 25:8. Naravno, treba istaknuti da ima igračica sa dobrim skorovima, ali koje nisu igrale sve utakmice. Ivana Knežević Šambić, koja je dominirala prošlu jesen je odigrala samo jedan meč.

Najbolji parovi su bili: “BMW Team” (razni sastavi) i “HRT” (razni sastavi) sa skorom 10:1, “PBZ” (razni sastavi) i “Pliva” (razni sastavi) sa skorom 8:3.

Momčad “Vrhovca” u sastavu Jerko Grgec, Darko Barna, Dragutin Ivanec i rezervni igrači – Ivor Kruhak i Boris Jagačić je osvojila drugo mjesto u devetoj Ligi Sokaza sa osam pobjeda, jednim neriješenim rezultatom i dva poraza osvojivši 25 bodova, te se plasirala u osmu Ligu SOKAZ-a. Vidjet ćemo što će donijeti budućnost…

Svim igračicama i igračima SOKAZ-a, ovisno o ambicijama kakve imaju, želimo sve najbolje u mnogobrojnim prijateljskim mečevima i povremenim treninzima koji slijede. Također, one koji su nezadovoljni rezultatima u proljetnoj sezoni podsjećamo da je ovo samo rekreativni sport koji pruža mogućnost novih prijateljstava i poznanstava, te održavanje optimalne fizičke kondicije, a sam rezultat ne mora se doživljavati fatalno. Život je satkan od pobjeda i poraza. Također, još jednom treba naglasiti da je igračima u poznijim godinama, pa čak i mlađima koji imaju ozbiljnijih zdravstvenih problema uputno dogovarati svoje fizičke aktivnosti u korelaciji s liječnikom jer se već događalo da nekim igračima pozli za vrijeme meča, a bilo je čak i smrtnih slučajeva zadnjih godina. Sve najbolje do jesenskog 119. ekipnog prvenstva SOKAZ-a!

Dragutin Ivanec

 

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni