Socijalno ugroženim braniteljima Grad daje po 200 kuna pomoći za Božić i Uskrs

Socijalno ugroženim braniteljima Grad daje po 200 kuna pomoći za Božić i Uskrs

Zagrebačka Gradska skupština na jučerašnjoj je sjednici usvojila Prijedlog odluke o novčanoj pomoći hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u povodu blagdana Uskrsa i Božića. Temeljem ove odluke, braniteljima – korisnicima novčane naknade za nezaposlene hrvatske branitelje ili zajamčene minimalne naknade, za Božić i Uskrs će biti isplaćeno 200 kuna novčane pomoći.

Prijedlog je došao na inicijativu zagrebačkih branitelja i Gradskog ureda za branitelje.

Novčanu pomoć u povodu dva kršćanska blagdana mogu dobiti hrvatski branitelji iz Domovinskog rata koji u vrijeme podnošenja zahtjeva imaju prebivalište u Zagrebu i koji su korisnici novčane naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata ili zajamčene minimalne naknade.

Zahtjev za ostvarivanje prava na novčane pomoć podnosi se Gradskom uredu za branitelje, najkasnije 45 dana prije Uskrsa odnosno Božića, uz dokaze potrebne za ostvarivanje prava. Tako se zahtjev za ostvarivanje novčane pomoći u povodu nadolazećeg Uskrsa može podnijeti najkasnije do 19. travnja, a pomoć će biti isplaćena najkasnije do kraja svibnja. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni