„Snježnu kraljicu“ otvara Velez Zuzulova

„Snježnu kraljicu“ otvara Velez Zuzulova

Slovakinja tako ima priliku ostvariti treću pobjedu u posljednjih sedam dana, a da u svojih prvih 12 godina u Svjetskom kupu nije izborila nijednu. Ako bi pobijedila i u Zagrebu upisala bi se u povijest svjetskog skijanja kao prva skijašica ili skijaš koja je spojila tri uzastopne pobjede

Deveto izdanje Vip Snow Queen Trophy slaloma Svjetskog kupa, koji će se u petak održati na zagrebačkom Sljemenu, otvorit će pobjednica posljednja dva slaloma Slovakinja Veronika Velez Zuzulova. „Sretna sam i zadovoljna što ću otvoriti zagrebački slalom, ovdje se uvijek osjećam super“, izjavila je Velez Zuzulova koja stiže na Sljeme nakon pobjede u Semmeringu i paralelnom slalomu u Münchenu.

Slovakinja tako ima priliku ostvariti treću pobjedu u posljednjih sedam dana, a da u svojih prvih 12 godina u Svjetskom kupu nije izborila nijednu. Ako bi pobijedila i u Zagrebu upisala bi se u povijest svjetskog skijanja kao prva skijašica ili skijaš koja je spojila tri uzastopne pobjede, a da su joj to istovremene i prve tri pobjede u karijeri. Do sada je u Zagrebu najbliže pobjedi bila 2008. kada je osvojila treće mjesto.

TIna Maze

Najbolja ovosezonska skijašica i slalomašica Slovenka Tina Maze izvukla je broj šest. Hrvatske boje na sljemenskoj utrci branit će Sofija Novoselić i Andrea Komšić. U konkurenciji 71 skijašice Novoselić će startati 67., a Komšić 71.

Staza na kojoj se vozi utrka sljemenski je, naravno, “Crveni spust” sa startom na 978 te ciljem na 768 metara nadmorske visine. Sljemenski slalom Vip Snježne kraljice šesti je slalom Svjetskog kupa skijašica u ovoj sezoni.

Već tradicionalno javno izvlačenje brojeva za prvih 15 skijašica održano je na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Prva vožnja ženskog slaloma na Sljemenu počinje u 15.45, a druga u 18.30. Emisija uoči prve vožnje počinje u 15 sati, a uoči druge u 18 sati na drugom programu HTV-a.

Startni brojevi prvih 15 slalomašica:

1. Veronika Velez Zuzulova (Slk)

2. Mikaela Shiffrin (SAD)

3. Kathrin Zettel (Aut)

4. Maria Höfl-Riesch (Njem)

5. Tanja Poutiainen (Fin)

6. Tina Maze (Slo)

7. Michaela Kirchgasser (Aut)

8. Erin Mielzynski (Kan)

9. Therese Borssen (Šve)

10. Frida Hansdotter (Šve)

11. Maria Pietilä-Holmner (Šve)

12. Marie-Michele Gagnon (Kan)

13. Christina Geiger (Njem)

14. Lena Dürr (Njem)

15. Irene Curtoni (Ita)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni