Sniženi “ležeći policajci” kod NSK

Sniženi “ležeći policajci” kod NSK

Nakon što su izazvale veliko negodovanje vozača vibracijske trake koje su nedavno postavljene na križanju Ulice Hrvatske bratske zajednice i Slavonske avenije, pored Nacionalne sveučilišne knjižnice sinoć su snižene s 1,5 na 0,5 centimetara.

Direktor Zagrebačkih cesta Alen Gospočić izjavio je kako su uvidjeli da su uspornici visine 1,5 centimetara bili previsoki, ali da je riječ o novom rješenju na kojem i oni još uče. »Htjeli smo postići zvučni ekekt i smirivanje prometa«, kaže Gospočić, koji smatra da će »ležeći policajci« nakon snižavanja na 0,5 centimetara adekvatno služiti svojoj namjeni te povećati sigurnost prometa u tom dijelu grada.

Trake su navodno postavljene na zahtjev policije koja je htjela smanjiti broj prometnih nesreća na križanju koje je po opasnosti iza remetinečkog rotora, no svatko tko se provozao po njima odmah je shvatio da su previsoke. Neki su vozači su komentirali kako imaju dojam daće im se ondje »raspasti auto«, a o neugodnostima su svjedočili i vozači autobusa. Prema napisima iz nekih medija trake su mjestimično bile visoke i do 2,5 centimetra!

Trake su postavljene najvjerojatnije kako bi se vozače spriječilo u lovu na zeleno svijetlo, ali nisu doživljene kao najbolje riješenje kako od građana, tako ni od prometnih stručnjaka. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni