Snijeg stvara probleme u cijeloj Hrvatskoj

Snijeg stvara probleme u cijeloj Hrvatskoj

Zimska služba neprekidno čisti prometnice sa svojih 227 ekipa  raspoređenih u 14 mjesta pripravnosti. Savjetuje se građanima da koriste javni prijevoz kako bi se smanjile gužve na cestama i moli na razumijevanje jer snijeg cijelo vrijeme pada i nemoguće je sve odjednom očistiti

Najavljeno pogoršanje vremena sa snijegom i vjetrom zahvatilo je Zagreb. Prema podacima DHMZ-a, danas u 7 sati ujutro bilo je 5 centimetra snijega, no od tada cijelo vrijeme pada. Očekuje se do 20 centimetara novog snijega na širem zagrebačkom području, puhat će umjeren i jak, u višim predjelima na udare i olujan sjeveroistočni vjetar s temperaturom zraka od -2 do 0 °C.

snijeg-sv-blazSnijeg usporava promet, no odvija se na gotovo cijelom području prometne mreže jer su tijekom cijele noći ekipe čistile tramvajske linije, poručuju iz ZET-a. Na brdskim autobusnim linijama može doći do odstupanja od voznog reda ili privremenog zaustavljanja zbog čega se poziva građane da ranije krenu na svoje odredište.

U naselju Dubranec nema struje i ne voze autobusi, a zatvoreno je i skijalište na Sljemenu.

Privremeno su obustavljene autobusne linije: 138 (Britanski trg – Zelengaj – Britanski trg), 101 (Britanski trg – Gornje Prekrižje) , 142 (Vrapčanska aleja – Jačkovina – Vrapčanska aleja) i 150 ( Garaža Tuškanac – Gornji grad – Trg bana Josipa Jelačića).

Zimska služba neprekidno čisti prometnice sa svojih 227 ekipa  raspoređenih u 14 mjesta pripravnosti. Savjetuje se građanima da koriste javni prijevoz kako bi se smanjile gužve na cestama i moli na razumijevanje jer snijeg cijelo vrijeme pada i nemoguće je sve odjednom očistiti.

Stanje u ostatku Hrvatske također je kaotično. Po podacima HAK-a, zbog snijega u Lici i Gorskom kotaru, još nema otvorenog pravca između unutrašnjosti i Rijeke, a za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog cestovnog pravca i prema Dalmaciji. Vozačima savjetuju odgodu putovanja ako je moguće i da na put ne kreću bez zimske opreme. Izdano je crveno upozorenje Meteoalarma za područje Karlovca i Gospića gdje već sad ima iznad 70 centimetara snijega. (I. C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni