Snijeg ponovno zameo Zagreb, ZET u kolapsu

Privremeno obustavljeno 19 autobusnih linija / Iz podružnice Čistoće Zagrebačkog holdinga ističu da su trenutačno u gradu sve ekipe na terenu i svi raspoloživi strojevi, koji su na prioritetnim gradskim područjima – centar grada, pješačke zone, Trg bana Josipa Jelačića i Glavni kolodvor te sve gradske stube

U Zagrebu snijeg je nastavio padati i u ponedjeljak. Do sada ga je palo oko 40 cm. Svih 210 ekipa čisti zagrebačke prometnice, a količine soli dostatne su da se odgovori na trenutačni snježni val, rekao je za Hinu voditelj podružnice Zagrebačkih cesta Alen Gospočić. Nadamo se prestanku oborina i da ćemo u kratkom vremenu očistiti grad, rekao je dodavši da će se boriti sa snijegom sve dok ne stane. Građane Zagreba zamolio je za strpljenje.

Iz jedne zagrebačke ulice / Foto: Boris Jagačić

Iz podružnice Čistoće Zagrebačkog holdinga ističu da su trenutačno u gradu sve ekipe na terenu i svi raspoloživi strojevi, koji su na prioritetnim gradskim područjima – centar grada, pješačke zone, Trg bana Josipa Jelačića i Glavni kolodvor te sve gradske stube.

Iz ZET-a javljaju kako je zbog zimskih uvjeta na cestama privremeno obustavljeno 19 autobusnih linija, dok ih 13 vozi skraćeni rutama.

OBUSTAVLJENE AUTOBUSNE LINIJE:

Sigurno je sigurno… / Foto: Boris Jagačić

101 (Britanski trg – Gornje Prekrižje)

102 (Britanski trg – Mihaljevac)

138 (Britanski trg – Zelengaj)

104 (Jandrićeva – Dom umirovljenika)

105 (Britanski trg – Kaptol)

128 (Črnomerec – Lukšići)

129B (Vrhovec – Mandaličina)

135 (Črnomerec – Graberje)

137 (Črnomerec – Perjavica)

139 (Reljkovićeva – Jelenovac)

142 (Vrapčanska aleja – Jačkovina)

143 (Vrapčanska aleja – Orešje)

150 (Garaža Tuškanac – Gornji grad)

201 (Kaptol – Kvaternikov trg)

140 (Izvanredna linija Mihaljevac – Sljeme)

233 (Mihaljevac – Markuševec)

202 (Kvaternikov trg – Kozjak)

226 (Svetice – Kaptol)

236 (Kampus – Čavićeva)

SKRAĆENE AUTOBUSNE LINIJE:

124 (Črnomerec – Gornji Stenjevec) do Karažnika

126 (Črnomerec – Gornja Kustošija – Krvarić) do Gornje Kustošije

127 (Črnomerec – Mikulići) do Vaupotićeve

130 (Črnomerec – Borčec) do Gajnica

131 (Črnomerec – Bizek) do Cementare

146 (Reljkovićeva – Malešnica – Jankomir) do Stenjevca

160 (Savski most – Lipnica) do “Dva volana”

164 (Savski most – Horvati) do “starog okretišta”

203 (Svetice – Vinec – Krematorij) do Vineca

205 (Dubrava – Bidrovec) do Markuševca

262 (Dubec – Sesvete -Planina Donja) do Kašine

263 (Dubec – Sesvete -Kašina – Planina Gornja) do Kašine

303 (Velika Gorica – Kozjača) do Šiljakovine

Tramvajska linija 15 (Mihaljevac – Dolje) je obustavljena. Tramvaji br. 5 i 17 prometuju skraćeno do Savskog mosta, dok tramvaji linija 6 i 8 voze preusmjereno do Heinzelove, 7 od Autobusnog kolodvora Ulicom grada Vukovara te Savskom cestom do Savskog mosta dokle voze skraćeno i tramvaji linije 14, ističu iz ZET-a.

Gradonačelnik Bandić: Naša Zimska služba najbolja u Europi

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić posjetio je u nedjelju navečer bazu Zimske službe na Žitnjaku odakle je poručio da je naša Zimska služba najbolja u Europi.

Za prošlog velikog snijega u gradu zakazala je mala zimska služba što se, naglasio je, ne smije ponoviti. Ovisno o vremenskim uvjetima, Operativni stožer Zimske službe nalazit će se svaki dan, a kad padaline prestanu, u četvrtak ili petak, gradonačelnik će već tradicionalno počastiti marljive djelatnike koji su na terenu 24 sata i rade u tri smjene.

Ponegdje bez nastave

Zbog obilnog snijega danas u međimurskom mjestu Štrigovi, na krajnjem sjeverozapadu Hrvatske, nema nastave jer više od 80 posto tamošnjih učenika u školu dolazi autobusom. Kako je rekao ravnatelj Osnovne škole Štrigova Stanislav Rebernik, više od 80 posto djece u školu dolazi autobusom, a budući da ni lokalne ni državne ceste nisu očišćene, nastava se ne može održati.

I u Krapinsko-zagorskoj županiji snijeg je uzrokovao probleme u prometu. Od jučer ga je napadalo više od 30 centimetara. Zbog snijega su u prekidu neke autobusne linije, a dvije osnovne škole u Krapinskim Toplicama i Sv. Križu Začretju te jedna srednja škola odgodile su nastavu do četvrtka. (hina / zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni