Smotra Sveučilišta u Zagrebu – 21. do 23. studenoga

Smotra Sveučilišta u Zagrebu – 21. do 23. studenoga

Smotra Sveučilišta u Zagrebu održavat će se od 21. do 23. studenoga 2019. u Studentskom centru u Zagrebu (Savska 25).

Na trodnevnoj manifestaciji, koja se već tradicionalno svake godine održava u mjesecu studenome, uz sveučilišne 34 sastavnice predstavit će se i druga sveučilišta, veleučilišta, visoke škole te ostali sudionici. Očekuje se da će ovogodišnja Smotra, na kojoj će se predstaviti oko 80 sudionika, privući oko 15.000 posjetitelja raznih generacija i uzrasta. Riječ je o najstarijoj manifestaciji toga tipa u RH koju Sveučilište u Zagrebu organizira već 24 godine.

Sveučilište u Zagrebu i ove godine organizira Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskome životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu. Također i da saznaju o opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te se informiraju o drugim pojedinostima koje su im važne prilikom odluke o upisu na fakultet.

Kao i prethodnih godina, sudionici će na svojim izložbenim prostorima studente i posjetitelje informirati o mogućnostima studiranja te o studentskom životu.

Na pozornici koja će biti smještena u izložbenom šatoru predviđeno je dodatno pojedinačno predstavljanje sudionika, sok će se na pozornici u zgradi SC-a na sličan način predstavljati ostali sudionici Smotre – druga sveučilišta, veleučilišta i visoke škole.

U zagrebačkom sveučilištu iz programa ovogodišnje Smotre posebno izdvajaju i niz aktivnosti koje pripremaju umjetničke akademije Sveučilišta (Akademija dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti i Muzička akademija) u Francuskom paviljonu.

Očekuje se da će programe Smotre pratiti srednjoškolci iz cijele Hrvatske, koji će na manifestaciju stići u organiziranim skupinama.

Smotra će za posjetitelje biti otvorena u četvrtak i petak, 21. i 22. studenoga, od 10 do 18 sati, a u subotu 23. studenoga od 9 do 15 sati. Ulaz na Smotru je besplatan.

Smotra će svečano biti otvorena u četvrtak 21. studenoga 2019. na svečanosti koja će se održati u 11 sati u Francuskom paviljonu, a otvorit će je rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Damir Boras.

Studenti Sveučilišta u Zagrebu će i ove godine svojim budućim kolegama biti dostupni za sve informacije.

Za vrijeme održavanja Smotre brojne sastavnice Sveučilišta u Zagrebu organiziraju Dane otvorenih vrata. Točni termini bit će dostupni na mrežnim stranicama željenog fakulteta ili akademije. Smotra se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Suorganizatori su Studentski centar u Zagrebu i Sveučilišna tiskara. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni