Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva i “Otvoreni dijalog”

Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva i “Otvoreni dijalog”

Smotre se održavaju u Sv. Ivanu Zelini od 1970. godine. Zadaća te tradicionalne književno-nakladničke manifestacije je poticanje sustavnog rada s pjesnički nadarenom djecom u osnovnim školama kajkavskoga govornoga područja. Pjesme odabrane za javnu izvedbu interpretiraju njihovi autori – mladi kajkavski pjesnici, a uz njih u programu sudjeluju naši poznati dramski umjetnici

Vikend događanja u Zagrebu i okolici

ZAGREB

Petak, 24. 10.

18.00

CeKaTe

U sklopu projekta Psihičko zdravlje u zajednici u CeKaTeu će gostovati Daniel Mackler, međunarodni stručnjak u području inovativnih pristupa vezanih uz psihičko zdravlje. Nakon projekcije filma Otvoreni dijalog predviđen je i razgovor s autorom. Film Otvoreni dijalog govori o terapeutskom pristupu s dalekog sjevera Finske – programu koji trenutno dobiva najbolje rezultate na svijetu kod prvih psihotičnih epizoda – otprilike 85 % potpunog oporavka, velikom većinom bez antipsihotika. Naime, Otvoreni dijalog je inovativan pristup akutnim psihičkim krizama kojeg su razvili Jaakko Seikkula, Markku Sutela i njihov multidisciplinarni tim u Keropudas bolnici u Torniu, Finska.

19.30

KD Vatroslav Lisinski

Crveni ciklus Zagrebačke filharmonije

LEOPOLD HAGER, dirigent

B. Smetana: Prodana nevjesta, ulomci iz opere

A. Dvořák: Slavenski plesovi

20.00

KD Vatroslav Lisinski

Darko Jurković Charlie Solo

izvode: Krajačić / Dedić / Hollenbeck / Gjakonovski

Riječki gitarist i skladatelj Darko Jurković diplomirao je na jazz odsjeku Glazbene akademije u Grazu. Surađuje s glazbenicima kao što su Matija Dedića, Kruno Levačić, Tonči Grabušić, Henry Radanović, Gene Jackson, Roberto Magris, Bobby Watson i Herb Geller, te s violinistima klasične glazbe Stefanom Milenkovićem i Goranom Končarom.

lisinski.jpg

Do 26. 10.

Zagreb film fesrtival

Više na: http://www.zagrebfilmfestival.com/hr

Od 24. 10. do 13. 11.

Galerija Vladimir Filakovac

Jagor Bučan: Glave – frotaži

Linija kontinuiteta u odnosu na dosadašnja umjetnička pregnuća Jagora Bučana u recentnom ciklusu frotaža Glave jest motiv ženske frizure, ponovno preuzet iz monografije hrvatskih etnofrizura, koje autor uspješno i atraktivno eksploatira i u slikarskom mediju, a linija razdvojnica su elementi upotrijebljene tehnike.

Subota, 25. 10.

19.00

Galerija Mala

Nives Kavurić Kurtović: Zatočena nezauzdana

Samostalna izložba Nives Kavurić Kurtović, umirovljene profesorice Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Najnovija izložba je prilika da se šira javnost upozna s najnovijim slikama uljem na mediapanu i crtežima koje je umjetnica stvorila tijekom posljednjih godinu-dvije dana, u trenucima nadahnuća i fizičke snage, usprkos svojoj bolesti zbog koje je prikovana uz postelju.

Nedjelja, 26. 10.

11.30

CeKaTe, Park Stara Trešnjevka 1

Nedjeljna matineja: Mali leteći medvjedići (Dob: 3+ / ulaz slobodan)

Ponovo darujemo vama i vašim mališanima crtani film. Novi niz “Malih letećih medvjedića” pogledajte u društvu svojih najmlađih. Jedanput na mjesec, svake nedjelje, do kraja školske godine, projiciramo dva puta po 25 minuta čistog užitka u kvalitetnom crtiću. Uđite u svijet neobičnih i zaigranih bića, u svijet vedrine, pjesme i radosti. Serijal je nastao u Zagreb filmu i dar je našim posjetiteljima, dakle ulaz je slobodan.

Pjesma iz tog crtanog filma postala je pravi hit:

“U šumarku skrivenom medvjeda je malih dom,

oni čak i lete, pogledajte!

mali-leteci-medvjedici-crtic1Neki ljudi okrutni, opasni k’o zmaj

slistili bi taj pravi mali raj!

No neće, neće bogme moć jer mali medvjedi će doć!

K’o jedan borit će se svi i šumu spasiti!

 

Ako voliš planinu, rijeku i cvijet

primit će te odmah u svoj šumski svijet,

ti čudesni maleni Leteći medvjedi!”

Više o seriji “Mali leteći medvjedići”:

Ekološke teme svake epizode omogućuju djeci da postanu svjesna važnosti zaštite okoliša, a uz to roditeljima se pruža prilika s djecom raspraviti o tim temama i ohrabriti ih na aktivnu podršku za čistiji i zdraviji svijet oko nas. Serija je proizvedena u hrvatsko-kanadskoj koprodukciji i pravi je primjer čari tople “starinske animacije”, odnosno stvaranja i bojanja ljudskom rukom i kistom. Autori, začetnici i kreatori likova i serije su Dušan Vukotić, Pero Kvesić i Neven Petričić, a počela se proizvoditi još 1988. godine. Prvi serijal redateljsko je djelo Jeana Sarraulta, a drugi je režirao Michele Lamire. Snimljeno je ukupno 39 epizoda (18 po sezoni) u trajanju po 26 minuta. Do sada je serija prodana u više od 30 zemalja diljem svijeta.

Nedjelja, 26. 10.

18.00

Hrvatski glazbeni zavod: Tango i habanera

Društveni komorni ansambl HGZ–a

umjetnički voditelj: Marijan Zlatarić

program: Albéniz, Cassadó, Bizet, Nazareth

(Ulaz slobodan)

IVANIĆ-GRAD

Nedjelja, 26.10.

10.00

Memorijal Rudolfa Perešina u Ivanić-Gradu i Cagincu

Organizator: Grad Ivanić-Grad, Udruga „Susreti za Rudolfa Perešina“ , Mjesni odbori Caginec-Prkos, Zajednica udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Ivanić-Grada

Informacije: TZG Ivanić-Grada, Moslavačka 11, 10310 Ivanić-Grad

tel./fax. 01/2881 591, info@tzig.hr, www.tzig.hr

POU Ivanić-Grad, tel. 01/2881 688

 

SAMOBOR

Petak, 24.10.

18.00

POU Samobor: „Povratak u Oz”, kino projekcija

20.00

POU Samobor: „Fury“, kino projekcija

Subota, 25. 10.

10.00

Natjecanje u Power liftingu

(Sportska dvorana Samobor)

18.00

POU Samobor: Stand up commedy – Udruga građana Supernova

Nedjelja, 26. 10.

18.00

POU Samobor: „Povratak u Oz” i „Fury“, kino projekcije

SVETI IVAN ZELINA

Subota, 25. 10.

Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva “Dragutin Domjanić”u Pučkom otvorenom učilištu Zelina, Dvorana Kraluš, Vatrogasna 3.

Smotre dječjega kajkavskoga pjesništva “Dragutin Domjanić” održavaju se u Sv. Ivanu Zelini od 1970. godine. Zadaća te tradicionalne godišnje književno-nakladničke manifestacije je poticanje sustavnog rada s pjesnički nadarenom djecom u osnovnim školama kajkavskoga govornoga područja. Pjesme odabrane za javnu izvedbu interpretiraju njihovi autori – mladi kajkavski pjesnici, a uz njih u programu sudjeluju naši poznati dramski umjetnici. Program Smotre redovito se obogaćuje prigodnim likovnim, dramskim i glazbenim sadržajem.

VELIKA GORICA

Nedjelja, 26. 10.

17.00

Dvorana Galženica: Vuk i kozlići-predstava kazališta „Žar ptica“ iz Zagreba

19.30

Dvorana Galženica: Koncert gudačkog kvarteta „Sebastian“

ZAPREŠIĆ

Nedjelja, 26. 10.

19.00

„Savski Valovi -15 godina”

(Velika dvorana POUZ-a)

Gosti: Adam Končić, Rajko Suhodolčan, Branko Greblički Ventek

Medijski pokrovitelj: Radio Kaj, ulaz besplatan

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni