Smještaj za zagrebačke beskućnike

Smještaj za zagrebačke beskućnike

Prema najavama meteorologa, hladno vrijeme bi moglo potrajati ne samo do kraja siječnja nego i u veljači. Takvi loši vremenski uvjeti posebno pogađaju najosjetljivije a među njima su i gradski beskućnici.

Da bi se uvjerio kako izgleda prihvatilište za beskućnike, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je prije nekoliko dana posjetio prihvatilište zagrebačkoga Crvenog križa u Kosnici. U toj prigodi je poručio da u Gradu Zagrebu ne smije biti niti jedna osoba koja nema gdje prespavati te da je prihvatilište spremno i da je na raspolaganju svim građanima bez krova nad glavom.

“U gradu od 900.000 ljudi će uvijek biti onih s društvenih margina, a do nas je da im pomognemo i da im pružimo siguran i udoban smještaj. U prihvatilištu ima mjesta za 200 osoba i niti jedan čovjek u Zagrebu ne smije biti bez utočišta, naročito u zimskim uvjetima. Ovdje dnevno dobivaju dva suha i jedan topli obrok, imaju krevete, grijanje i televizore. Pozivam sve građane u potrebi te one koji nemaju gdje boraviti da se jave u prihvatilište u Kosnici”, rekao je gradonačelnik te je građanima koji znaju za osobu u nevolji i kojoj je potrebna pomoć uputio apel da se jave gradskim službama, poručujući da svatko može doći u sličnu situaciju.

Petar Penava, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb je rekao je da je 109 osoba trenutno zbrinuto u prihvatilištu, a da kreveta ima još. Poručio je da niti jedan stanovnik Zagreba, a niti onoj koji se u njemu zatekao, ne mora biti bez tople sobe, toplog kreveta niti toplog obroka te da su im vrata prihvatilišta u Kosnici širom otvorena.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni