Smještaj izbjeglica na Zagrebačkom velesajmu

Smještaj izbjeglica na Zagrebačkom velesajmu

Podružnica Zagrebački velesajam ponudila je smještaj u paviljone 5 i 6, a kontaktiran je i ZET radi osiguranja vozila za prijevoz izbjeglica unutar Zagreba

Na jučerašnjem sastanku u prostorijama Ureda za upravljanje hitnim situacijama predstavnici svih nadležnih Ureda Grada Zagreba te Zagrebačkog holdinga razrađivali su plan smještaja izbjeglica jer se očekuje da je nadležnim institucijama RH potrebna potpora.

Sastanak je vodio Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje hitnim situacijama, a ispred Zagrebačkog holdinga prisustvovali su predstavnici podružnica Robni terminali, Vladimir Nazor, Zagrebački velesajam te Direkcije.

Podružnica Zagrebački velesajam ponudila je smještaj u paviljone 5 i 6, a kontaktiran je i ZET radi osiguranja vozila za prijevoz izbjeglica unutar Zagreba (kolodvor-Velesajam)

Postoji hitna potreba u osiguranju pomoći u posteljini (plahte, deke, jastuci), o čemu će Ured dostaviti specifikaciju Zagrebačkom holdingu, a Robni terminali Zagreb osigurat će to da se kod njih skladišteni madraci Crvenog križa dopreme na lokaciju smještaja izbjeglica.

Uz to, zatraženo od Grada posebno osiguranje prostora radi ograničavanja kretanja u krugu Velesajma, radi sigurnosnih razloga te razloga sprečavanja ometanja poslovnih funkcija koje se odvijaju na lokaciji te posebne pažnje prema komitentima koji plaćaju zakupnine za prostore. Pročelnik gradskog ureda za Upravljanje hitnim situacijama navodi da će na lokaciji biti stalno prisutna policija, te je obećao uključivanje predstavnika civilne zaštite. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni