Smijenjena ravnateljica Dječjeg vrtića Remetinec

Smijenjena ravnateljica Dječjeg vrtića Remetinec

Slijedom prijedloga Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Remetinec zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je s dužnosti razriješio ravnateljicu vrtića Mericu Matijević.

Naime, Upravno vijeće je na 141. sjednici jednoglasno je donijelo odluku o utvrđenju prijedloga za razrješenje Merice Matijević s mjesta ravnateljice, prije isteka vremena na koje je imenovana »obzirom da kao ravnatelj Dječjeg vrtića Remetinec nije ispunjavala zakonom i drugim propisima ili općim aktima Vrtića utvrđene obveze«.

Na mjesto vršiteljice dužnosti ravnateljice Dječjeg vrtića Remetinec imenovana je Snježana Mutak, pedagoginja DV Remetinec.

Smjenu ravnateljice su zbog navodnog zlostavljanja zaposlenika (mobbinga) u više navrata tražili iz Sindikata obrazovanja, medija i kulture, a za je bio najavljen i prosvjed na Trgu bana Jelačića. Zaposlenici DV Remetinec zatražili su rad u dostojanstvenom uvjetima i poštivanje svakog radnika, a protiv straha na radnom mjestu, mobbinga i strahovlade pojedinih ravnatelja.

Podsjetimo, ispred objekta vrtića Remetinec nedavno je održan miran prosvjed protiv ravnateljice, a organizirana je i online peticija za njezinu smjenu. (B. J.)