Smijehom do zdravlja

Smijehom do zdravlja

Cilj je projekta senzibilizirati javnost na tipične zdravstvene probleme današnjice, uzrokovane konstantnim stresom, visokom međusobnom konkurentnošću, visokim zahtjevima prema svakom pojedincu, kao i općom društvenom, ekonomskom i političkom klimom u kojoj živimo

Zagrebačko dijabetičko društvo vas poziva na humanitarnu stand-up komediju Smijehom do zdravlja, za koju će po prvi puta vrhunski komičari Studija smijeha pripremiti poseban materijal posvećen „slatkima“. Manifestacija će biti održana u Kinu Europa u petak 13. lipnja, s početkom u 19 sati, a posjetitelji će imati priliku smijati se odabranim sadržajima vrhunskih komičara. Posebno mjesto će zauzeti dijabetes – kao neiscrpan izvor materijala za šalu.

Ulaznice za ovaj humanitarni projekt namijenjen radu udruge koja brine za oko 2000 dijabetičara, će biti moguće nabaviti po popularnoj cijeni od 35 kuna na blagajni kina Europa ili ih rezervirati u Zagrebačkom dijabetičkom društvu osobno, na mobitel 091/4847-429 ili putem e-maila: humor@zadi.hr.

Cilj je projekta senzibilizirati javnost na tipične zdravstvene probleme današnjice, uzrokovane konstantnim stresom, visokom međusobnom konkurentnošću, visokim zahtjevima prema svakom pojedincu, kao i općom društvenom, ekonomskom i političkom klimom u kojoj živimo. Želja im je ideju predstaviti na dopadljiv, ali istovremeno visokoprofesionalan i etičan način, jedinstven u regiji i svijetu, koji će promovirati optimizam, suradnju i nadu u bolje sutra.

Teme svih izlaganja će biti standardne teme s kojima se lako poistovjetiti, bit će tu i osvrta na tipične zdravstvene probleme, smiješnu stranu života s dijabetesom, a „provući“ će se i diskretna edukacija o potencijalnim zabludama te nedokazanim stavovima o dijabetesu. Ne treba zaboraviti niti na zdravstvene prednosti smijeha. Smijeh smanjuje razinu stresnih hormona koji utječu na šećer u krvi, krvni tlak i psihičku stabilnost pojedinca. Smijeh je fizička aktivnost, kojom se aktiviraju brojne mišićne skupine što utječe i na iskoristivost inzulina u organizmu, navode u Zagrebačkom dijabetičkom društvu. Smijeh utječe na pozitivno mišljenje i stavove, olakšava svakodnevicu i čuva zdravlje. Kao dodana vrijednost vrhunskom nastupu, predviđeni su pokloni za publiku….

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni