Smijeh

Smijeh

Jasno je da sa smijehom neće nestati naši problemi, ali možemo od njih malo pobjeći, uljepšati sebi i drugima dan, opustiti se i uživati u trenutku. Upravo zato su klauni doktori tako dobro prihvaćeni jer u trenucima bolesti razveseljavaju djecu i starce, pomažu im da malo zaborave, da se osjećaju dobro i sretno. Svaka vam čast dragi naši klauni

Alisa W.

Nedavno sam na radiju čula kako je neko istraživanje pokazalo da se odrastao čovjek u prosjeku smije 17 puta dnevno. Ta me je informacija zainteresirala, a automatski mi je palo napamet kako je to puno. Onda su rekli da se dijete dnevno smije u  prosjeku 300 puta, pa sam ostala paf. Odrasli se zaista malo smiju, a ja sam dokaz, meni je 17 puta puuunooo!  Istina je da ne vjerujem u sva ta silna istraživanja, ali u ovome ima nešto, ako ništa drugo, mene je zdrmalo, još jednom potvrdilo da se premalo smijem, a nažalost nisam jedina, oko sebe također sve manje vidim smijeh, a sve više brigu.

Ali ne mora biti tako, smijati se ne bi trebalo biti teško, a u ovim sumornim vremenima to je najbolji i još k tome besplatan lijek protiv problema. Mnogi su govorili o smijehu pa kažu:

Smijeh je umijeće.
Smijeh je najmoćnija navika na svijetu.
Smijeh je lijek.
Smijeh je sredstvo protiv nedaća.
Smijeh je običaj, praksa, vježba.
Smijeh je ispušni ili sigurnosni ventil naše duše.
Tko se smije dulje živi.

Kažu da nas smijeh čini lijepšim, nije niti to razlog za odbaciti 🙂 .

Jasno je da sa smijehom neće nestati naši problemi, ali možemo od njih malo pobjeći, uljepšati sebi i drugima dan, opustiti se i uživati u trenutku. Upravo zato su klauni doktori tako dobro prihvaćeni jer u trenucima bolesti razveseljavaju djecu i starce, pomažu im da malo zaborave, da se osjećaju dobro i sretno. Svaka vam čast dragi naši klauni.

Meni je duhovitost jako važna, te cjenim ljude koji su duhoviti, čak ako su ironični i sarkastični, jer iako su najčešće ogorčeni, ispoljavaju to na način da je duhovito. Posebno mi je drag Oscar Wilde a on kaže „Život je previše važna stvar da bi se o njemu ikad govorilo ozbiljno“.

Smijeh je stvar odluke.

Ja sam odlučila da ću se više smijati, a to nebi trebalo biti teško. Pridružite mi se ako ste također pomislili da se malo smijete.

Ujutro prije izlaska na ulicu „obucite“ osmijeh, ako ne zaboravljate obuti cipele, ne zaboravljajte niti osmijeh i ne skidajte ga do spavanja.