Smanjuju se ulaganja u škole, vrtiće, zdravstvo, kulturu…

Smanjuju se ulaganja u škole, vrtiće, zdravstvo, kulturu…

Na današnjoj sjednici Odbora za kontrolu pri Gradskoj skupštini nije prošao rebalans proračuna. Član Odbora Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) ustvrdio je kako je gradonačelnik Milan Bandić predložio rebalans kojim se kapitalna ulaganja za gradnju i renoviranje vrtića, škola, zdravstvenih, kulturnih i sportskih ustanova sa 312 smanjuje na 222 milijuna kuna.

»Istim rebalansom se smanjuje stavka za Sljemensku žičaru sa 50 milijuna kuna na samo 5 milijuna kuna i time odgađa projekt. Znači jedno se obećava i stavlja u proračun prije izbora, a drugo se radi nakon izbora. Zato je i bitno da se povuče “lex šerif” jer inače Gradska skupština neće imati nikakvu kontrolu nad gradskom upravom vezano za planiranje i trošenje proračunskog novca«, rekao je Tomašević.

Isto su ustvrdili i s Nezavisna liste Sandre Švaljek odakle upozoravaju kako je iz izvršenja proračuna za prvu polovicu 2017. te iz rebalansa proračuna očito da gradonačelnik Bandić neće realizirati projekte poput škola i sportskih dvorana ((OŠ Bukovec i sportska dvorana OŠ Granešina), Doma zdravlja Špansko i sljemenske žičare zahvaljujući kojima je HDZ podržao njegov proračun za 2017. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni