Smanjen broj hitnih intervencija

Smanjen broj hitnih intervencija

Zanimljivo je da je u prošloj godini najveći broj vatrogasnih intervencija bio povezan s ispumpavanjem, točnije njih 1 111 i to mahom u ljetnom periodu zbog obilnih i naglih pljuskova

Grad Zagreb danas je na svojim mrežnim stranicama objavio Izvještaj o radu snaga zaštite i spašavanja Grada Zagreba za 2014. Prema tom izvještaju, tijekom 2014. godine snage zaštite i spašavanja Grada Zagreba obavile su ukupno 21 059 hitnih intervencija odnosno 2551 intervencija manje nego godinu ranije. Najveći broj hitnih intervencija obavile su ekipe Zavoda za hitnu medicinu i to 16 782 ( u 2013. obavljeno je 19 291), dok su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) i dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) obavili ukupno 4243 hitnih intervencija u kojima je sudjelovalo 17 247 vatrogasaca (2013. obavljeno je 4 198 hitnih intervencija). Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Zagreb koja djeluje na području Medvednice obavila je ukupno 54 hitne intervencije potrage i spašavanja (2013. obavljeno je 121 hitnih intervencija).

Zavod za hitnu medicinu Zagreb prošle godine obavio je 16 782 intervencija hitne medicinske pomoći. Od toga je 2 603 intervencija bilo I. stupanja hitnosti, odnosno intervencija prema životno ugroženim osobama. Javna vatrogasna postrojba obavila je ukupno 2 967 hitnih intervencija. Hitne intervencije u slučaju izbijanja požara obavljene su u 958 slučaja, uz sudjelovanje od 5730 pripadnika JVP-a. Dobrovoljna vatrogasna društva obavila su ukupno 1276 hitnih intervencija u kojima je sudjelovalo 4666 pripadnika DVD-a.

Zanimljivo je da je u prošloj godini najveći broj vatrogasnih intervencija bio povezan s ispumpavanjem, točnije njih 1 111 i to mahom u ljetnom periodu zbog obilnih i naglih pljuskova.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama je prošle godine u periodu od 22. svibnja do 8. lipnja pružao pomoć poplavljenim područjima u Hrvatskoj. Osim materijalne pomoći na teren u Slavoniju je otišlo 18 zagrebačkih vatrogasaca s pet vozila koji su pružali su pomoć u sanaciji poplavom pogođenih područja i šest ronioca pripadnika Specijalističkog tima Civilne zaštite za spašavanje na vodi i iz vode koji su spašavali ljude, imovinu i životinje.

Djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama upravljali su i sudjelovali u radu ne terenu u svim značajnijim intervencijama i to u njih 60. Najveća i najkompleksnija intervencija jest bila intervencija gašenja požara u pogonu C.I.O.S. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni