Službeno razriješeni Vuković i Samodol

Službeno razriješeni Vuković i Samodol

Novi predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga je Ivan Novaković

 Skupština Zagrebačkog holdinga na današnjoj je sjednici donijela odluku o opozivu predsjednika Uprave Nikole Vukovića i člana Uprave Ante Samodola, dok je za predsjednika imenovala Ivana Novakovića, stoji u obavijesti na Zagrebačkoj burzi.

Time je postalo službeno ono o čemu se nekoliko posljednjih dana nagađalo u javnosti.

U izjavi za medije ispred Gradske uprave, gradonačelnik Tomislav Tomašević je kao glavne razloge za smjenu Vukovića i Samodola naveo nemogućnost dobre suradnje Oni su na funkcijama su bili od 14. lipnja, kada je Skupština Holdinga razriješila dotadašnji Nadzorni odbor i Upravu Zagrebačkog holdinga.

Izostala dobra suradnja

»Ne dovodeći u pitanje njihovo znanje i dobro poznavanje Holdinga od ranije, i iako smo se dogovorili oko strateških ciljeva koji su bitni za stabilizaciju Holdinga, došlo je do sve teže suradnje, posebice zbog različitih koncepcija vezanih za upravljanje. Oni su teško surađivali s novoizabranim članovima Uprave, podsjećam, to je troje članova Uprave koje smo mi izabrali na javnom natječaju prije nešto više od mjesec dana. Isto tako, oni su teško surađivali s članovima Nadzornog odbora koje smo izabrali, a onda u konačnici i s nama«, rekao je Tomašević.

Dodao je kako je za upravljanje Holdingom potreban velik i jak tim koji dobro surađuje, koji je posvećen zajedničkim ciljevima i zajedničkom načinu rada.

»Oko toga se nismo uspjeli usuglasiti s gospodinom Vukovićem i gospodinom Samodolom te im želimo puno uspjeha u daljnjem radu«, rekao je gradonačelnik.

Poručio je kako ne želi ići u nikakve detalje kako se jer misli da nikome nije u interesu da se ovo sve pretvori u nekakav »ping-pong«.

»U svakom slučaju, mi kao Skupština Zagrebačkog holdinga imamo pravo u bilo kojem trenutku razriješiti bilo kojeg člana uprave ukoliko on ili ona više nema naše povjerenja i to smo učinili«, poručio je.

Kazao je da otpušteni Vuković i Samodol imaju pravo na otpremninu i to u iznosu od tri plaće.

“Trebalo je hitno smijeniti staru upravu ZGH”

Novinari su za zatražili i za komentar postupka koji je protiv njega pokrenulo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Postupak protiv zagrebačkog gradonačelnika je pokrenut zbog imenovanja članova Uprave i Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga bez prethodnog prijedloga Gradske skupštine.

Tomašević je na to odgovorio kako je Povjerenstvo tek donijelo odluku o otvaranju predmeta te da još nije odlučeno je li tu bilo ikakvog kršenja zakona.

No bez obzira na to, smatra da je imenovanje bilo dobra odluka jer se pod hitno htjelo smijeniti cijelu Upravu i Nadzorni odbor kad se vidjelo u kakvom je stanju ZGH.

»Trebali su nam tada ljudi koji imaju upravljačkog iskustva i znanja i koji imaju iskustva konkretno vezano za upravljanje Holdingom. I njih smo i imenovali«, kaže. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni