Slovenac Lojze Primožić u vodstvu nakon prve dionice ultramaratona Zagreb – Vukovar

Slovenac Lojze Primožić u vodstvu nakon prve dionice ultramaratona Zagreb – Vukovar

Maratonci su jutros iz Ivanić – Grada krenuli prema Novskoj

Sudionici 14. Memorijalnog ultramaratona Zagreb – Vukovar uspješno su prešli prvu dionicu od 50,6 kilometara od zagrebačke Kustošije do Ivanić-Grada, te jutros krenuli prema 72 kilometara udaljenoj Novskoj.

Trenutno je u vodstvu Slovenac Lojze Primožić koji je prvu dionicu prošao u vremenu od 4:12:49, slijedi ga Boris Ivanovič (4:15:55), koji je ujedno najuspješniji ultramaratonac na utrci Zagreb-Vukovar te je do sada pobijedio četiri puta.

Na trećem mjestu s malo većim zaostatkom je Danijel Dunković iz Hrvatske (4:38:53), te Mirko Ervačić (4:43:02).

Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar „Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata” održava se od 2002. godine i njime se obilježava sjećanje na pripadnike Zagrebačkog HOS-a koji su 16. – 18. rujna 1991. godine krenuli iz Zagreba prema Vukovaru u obranu Hrvatske.

Dužina staze je 344 kilometara, a sastoji se od pet dionica: Zagreb – Ivanić Grad, Ivanić Grad – Novska, Novska – Slavonski Brod, Slavonski Brod – Osijek te Osijek – Vukovar. Kao i ranijih godina, organizator ultramaratona je Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, a očekuje se da će maratonci u Vukovar stići u subotu, 17. listopada. (I.C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni