Slovenac Kump preuzeo vodstvo na utrci Tour of Croatia

Slovenac Kump preuzeo vodstvo na utrci Tour of Croatia

Osim trijumfa pred crkvom Sv. Donata te preuzimanja vodstva u generalnom plasmanu, slovenski je 26-godišnji vozač, kojeg smatraju najboljim sprinterom na Europe Touru, preuzeo vodstvo i u etapnome odnosno bodovnom plasmanu, pa će tako u treću etapu krenuti i s plavom majicom

Marko Kump, član slovenske momčadi Adria Mobila, preuzeo je vodstvo u ukupnom redoslijedu utrke Tour of Croatia. Crveno-bijelu kockastu majicu izborio je sprinterskom pobjedom na drugoj etapi biciklističke utrke po Hrvatskoj koja se u četvrtak, u dužini od 204 kilometra, vozila od Šibenika do Zadra.

 »Zahvalio bih momčadskim kolegama, među kojima su i Hrvati Rogina i Rumac. Oni su mi priliku pružili, a ja sam je iskoristio«, rekao je Kump koji je naglasio da ima razloga uživati zbog rezultata, ali i zbog okružja. »Dosad nisam vozio kroz ovako lijep krajolik i zato sam presretan zbog etapne pobjede na Tour of Croatia«, rekao je nakon sprinterski uvjerljive pobjede Kump, kojem je to već bila šesta ovosezonska pobjeda.

Osim trijumfa pred crkvom Sv. Donata te preuzimanja vodstva u generalnom plasmanu, slovenski je 26-godišnji vozač, kojeg smatraju najboljim sprinterom na Europe Touru, preuzeo vodstvo i u etapnome odnosno bodovnom plasmanu, pa će tako u treću etapu krenuti i s plavom majicom.

Kao što se i očekivalo, dobro kontroliranu utrku, s dvama atraktivnim kruženjima preko zadarskih zidina, prepunima lakat-zavoja, odlučila je sprinterska završnica, pa je u vremenu pobjednika (4:50:40) ciljem prošlo 114 biciklista, među kojima i sva sedmorica hrvatskih predstavnika. Drugo je mjesto pripalo Poljaku Pawelu Franczaku iz ActiveJeta, a treće ruskom predstavniku RusVela Romanu Majkinu.

Od Hrvata je ponovno najbolji rezultat ostvario najmlađi, 20-godišnji Riječanin Josip Rumac iz Adria Mobila koji je uspio utrku završiti na visokome, 14. mjestu te se u ukupnom redoslijedu spustiti s 34. na 19. poziciju.

tour_croatia_2

Znak biciklistima za polazak na etapu dao je župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, dok je početak utrke, nakon nultog kilometra, mašući zastavicom iz otvorenog automobila, označio šibenski gradonačelnik Željko Burić. Tom prilikom pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode Nenad Strizrep utrku je ocijenio kao načinom idealne promocija hrvatskih prirodnih ljepota, nacionalnih parkova i parkova prirode. U četvrtak se vozila ruta od Šibenika do Zadra, kroz nacionalni park Krku, a danas (petak) od Plitvica do Učke.

»Upravo je očuvana priroda prema istraživanjima jedan je od tri motiva za dolazak turista u Hrvatsku. Ulaganja u posjetiteljsku infrastrukturu i nove sadržaje u zaštićenim područjima koje provodimo omogućuju da postanu generatori razvoja cijelih regija u kojima se nalaze, a ovakvi događaji, poput Tour od Croatia, značajno doprinose još većoj promociji naših parkova«, zaključio je Strizrep.

Etapa koja je prolazila kroz Rogoznicu, Vodice, Pirovac, Pakoštane, Biograd i Sv. Filip Jakov pridonijela je atraktivnosti i napetosti među biciklistima, ali i promociji Hrvatske putem prijenosa na Eurosportu i HTV-u. Finale etape koji se vozio dvokružno preko zadarskih zidina predstavlja svjetski raritet teško nadmašiv po atraktivnosti.

PDF dokument s rezultatima može se preuzeti ovdje.

(www.tourofcroatia.com / zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni