Slovakinja Vlhova treći put zaredom pobijedila na Sljemenu

Slovakinja Vlhova treći put zaredom pobijedila na Sljemenu

(Foto: https://snowqueentrophy.com)

 U slalomskoj utrci Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy” 2022. Slovakinja Petra Vlhova u utorak je po treći put zaredom osvojila titulu Snježne kraljice.

Na do sada najzahtjevnijoj utrci Snježne kraljice 26-godišnja Slovakinja je odvozila sjajne dvije vožnje čime je osvojila svoju četvrtu slalomsku pobjedu ove sezone i tako zadržala prvo mjesto na slalomskoj ljestvici FIS Svjetskog skijaškog kupa. Slovakinja je bila prva na utrkama 2020., 2021. te 2022. godine, dok je 2017. i 2019. zauzela drugo mjesto.

»Svaka godina u Zagrebu je drugačija i svaka sljemenska utrka je teška, no danas smo se stvarno borile s uvjetima i vremenom. Ipak, na kraju sam opet pobijedila, što je odlično«, izjavila je nakon utrke Petra Vlhova, koja je vodeću poziciju iz prve današnje vožnje zadržala do samoga kraja (1:56.99) i tako postala prva skijašica koja je tri godine zaredom osvojila Snježnu kraljicu.

Dodala je kako joj je glavni cilj postići dobru formu za Zimske olimpijske igre.

Drugo mjesto zauzela je Amerikanka Mikaela Shiffrin (1:57.49), vodeća u ukupnom poretku FIS Svjetskog skijaškog kupa.

Ona je ove godine šesti put stala na sljemensko postolje – četiri puta nosila je Kristalnu krunu, a sada je drugi put utrku završila kao drugoplasirana.

Nastup hrvatskih skijašica

Treća je bila Austrijanka Katharina Liensberger (1:59.10), koja je lani također bila na sljemenskom postolju, no kao drugoplasirana.

»Napravila sam veliku pogrešku, no skijala sam najbrže što sam mogla, dala sve od sebe i sretna sam što mogu stajati na postolju. Fokusirala sam se na skijanje, a ne na uvjete i vjetar jer je najbitnije dati sve od sebe pa i po takvim uvjetima i izazovima«. izjavila je Austrijanka. Rekla je kako volim gledati Petru i Mikaelu kada skijaju jer tada vidi što je sve moguće i tako »raste«.

»Sve sam im bliža. Ove sezone cilj mi je i medalja na Zimskim olimpijskim igrama. To je san na koji se fokusiram i nadam se da će se ispuniti«, kaže Liensberger kojoj je ovo treće postolje na Sljemenu.

Na ovogodišnjoj Snježnoj kraljici nastupile su tri hrvatske predstavnice, Leona Popović, Zrinka Ljutić i Andrea Komšić. Nažalost, Zrinka Ljutić nije završila prvi lauf, dok Andrea Komšić nije uspjela ući u drugu vožnju. No, najbolja hrvatska skijašica Leona Popović odvozila je utrku karijere i po prvi put ostvarila top 10 rezultat, 7. mjesto (2:00.04).

Nakon ženske, u srijedu, 5. siječnja 2021., na rasporedu je muška utrka slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2022, s početkom prve vožnje u 15.30, a druge u 18.40 sati. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni